Amazon: Σταδιακή διάθεση του Matter στην πλατφόρμα έξυπνου σπιτιού Alexa

Amazon Alexa, Amazon: Σταδιακή διάθεση του Matter στην πλατφόρμα έξυπνου σπιτιού Alexa

Η Amazon ξεκινά σταδιακά το ταξίδι της στο Matter, φέρνοντας υποστήριξη για το νέο πρότυπο έξυπνου σπιτιού σε 17 συσκευές Echo τον Δεκέμβριο. Η πρώτη κυκλοφορία θα είναι μόνο Matter μέσω Wi-Fi, συμβατή μόνο με τηλέφωνα Android και θα καλύπτει μόνο τρεις τύπους συσκευών: έξυπνες πρίζες, έξυπνους λαμπτήρες και έξυπνους διακόπτες.

Η Amazon ανακοίνωσε τα νέα στην εκδήλωση παρουσίασης του Matter στο Άμστερνταμ και τόνισε ότι θα επεκτείνει την κυκλοφορία σε iOS και Thread στις αρχές του επόμενου έτους, όταν θα προσθέσει επίσης περισσότερους τύπους συσκευών που υποστηρίζει το Matter. Ακόμη γνωστοποίησε ότι οι κατασκευαστές συσκευών Matter θα πρέπει να περάσουν από το πρόγραμμα Works With Alexa της Amazon για να λάβουν το σήμα WWA στις σελίδες προϊόντων τους. Εάν μια συσκευή έχει πιστοποίηση Matter, θα λειτουργεί με την Alexa, ανεξάρτητα από το αν διαθέτει πιστοποίηση WWA.

Η Amazon ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με τη Samsung SmartThings που θα διευκολύνει τη ρύθμιση των συσκευών Matter σε μια πλατφόρμα και τη μεταφορά τους στην άλλη χωρίς να χρειάζεται να τις ρυθμίσετε ξανά. Αυτό μοιάζει με τη συνεργασία με την Google που ανακοίνωσε η Samsung τον περασμένο μήνα. Είναι ένα επιπλέον επίπεδο διαλειτουργικότητας πάνω από τη δυνατότητα πολλαπλών διαχειριστών του Matter, η οποία επιτρέπει σε όλες τις συσκευές Matter να ελέγχονται από οποιαδήποτε εφαρμογή συμβατή με το Matter.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.