Android robot από σκουπιδοτενεκέ, Με 73 ευρώ και πολύ μεράκι

Gear

Πόσοι από τους χρήστες Android βλέποντας το πράσινο ρομποτάκι της Google να τους χαιρετάει, δεν έχουν αναρωτηθεί πως θα ήταν αν όντως υπήρχε στην πραγματικότητα το ρομποτάκι, έστω σαν ένα gadget και όχι μόνο στην οθόνη του κινητού τους. Νομίζω όλοι θυμόμαστε το συμπαθέστατο R2D2 από το Star Wars.

Ένας τύπος λοιπόν από την Ταϊβάν κατασκεύασε ένα τέτοιο πράσινο ρομπότ, χρησιμοποιώντας έναν κάδο απορριμμάτων ή πιο απλά πήρε το σκουπιδοντενεκέ που είχε στο σπίτι και τον μετέτρεψε σε ένα “ζωντανό” Android ρομπότ. Όλες οι λειτουργίες χειρισμού του ρομπότ γίνονται μέσω ενός τηλεχειριστήριου. Από θέμα λογισμικού φυσικά και δεν έχει Android. To ρομποτάκι λειτουργεί με Arduino, ένα ανοιχτό λογισμικό που χρησιμοποιείται σε διαδραστικές συσκευές που απαιτούν τέτοιου είδους χειρισμό.

Το χαριτωμένο ρομποτάκι με τα χαρακτηριστικά LED φωτάκια για μάτια, είναι εφοδιασμένο και με μια μικρή οθόνη που αναγράφει κάποια μηνύματα και τις εντολές που δέχεται από τον χειριστή του. Επίσης είναι και επαναφορτιζόμενο μιας και έχει υποδοχή ρεύματος στο πίσω μέρος.

Για την ιστορία να πούμε πως το όλο εγχείρημα κόστισε περίπου 73 ευρώ και χρειάστηκε 3 μέρες για να ολοκληρωθεί. Έχει την πλάκα το ρομποτάκι και όπως θα δείτε στο χαλί δεν τα πάει καλά και σκοντάφτει.



Πηγή

Marios1508

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης

Ωραιο project!
Μια μικρη βοηθεια στις ροδες και θα ηταν αψογο πιστευω.

vaggelis

αχαχα πλακα εχει..ωραιo project πλακα θα ηταν να κραταγε και ενα android κινητο και ετσι ο πως σηκωνει το χερι του και καλα να διχνει πως περνει τηλ.! 😛

Νίκος

Πλάκα έχει..έφαγε ωραία τουμπίτσα πάντως στο χαλί!

Κωστας

R2D2 μου θημησε χαχχαχαχαχαχα

alexandros

Τώρα τι θέλει να μας πει?
οτι τα ANDROID είναι σκουπίδια? χαχαχαχαχαχα
έξυπνο! αλλα έβαψε και τις ρόδες μαζί με τον καδο! 🙂

vagelis

η τουμπα ηταν σαν τα αυτοκτονησε χαχαχαχα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;