Gear

Apple: Ξανά ο κορυφαίος πωλητής wearables παγκοσμίως

Η Apple αδιαμφισβήτητα είναι ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως. Τα προϊόντα της γίνονται ανάρπαστα και το ίδιο φαίνεται πως ισχύει με την οικογένεια της από wearables, τις σειρές Apple Watch.

Από τα μέσα του 2015 όπου και διατέθηκαν για πρώτα φορά τα smartwatches της Apple, ο Αμερικανός κολοσσός έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή της σχετικής λίστας με τους κατασκευαστές που κατέχουν τις περισσότερες πωλήσεις wearables. Σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Canalys, το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς απεστάλησαν 17.3 εκατομμύρια έξυπνα βραχιόλια / ρολόγια και ο πρώτος πωλητής ήταν το Cupertino.

Φαίνεται πως η νέα σειρά Apple Watch Series 3 έπεισε αρκετούς χιλιάδες καταναλωτές ώστε να δώσουν στην Apple την πρωτιά (που είχε χάσει τους προηγούμενους μήνες) και συνολικά το 23% των 17.3 εκατομμυρίων, δηλαδή περίπου τέσσερα εκατομμύρια αποστολές Apple Watches, με τις 800 χιλιάδες εξ’ αυτών να είναι cellular Series 3 μοντέλα. Ακριβώς πίσω από τους Αμερικάνους βρίσκεται η Xiaomi με 3.6 εκατομμύρια wearables (21%). Ακολουθούν οι Fitbit με 20%, Huawei με 6% και τέλος η Samsung με 5%. Το υπόλοιπο 25% είναι προϊόντα άλλων κατασκευαστών οι οποίοι δεν έχουν ισχυρό ποσοστό μόνοι τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά τιμής των wearables της Xiaomi με τα αντίστοιχα της Apple (ο πρώτος και δεύτερος της λίστας) είναι χαοτική. Αρκεί να λάβει κανείς υπόψιν του πως σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων της Ελλάδας, το Xiaomi Mi Band 2 (η καλύτερη πρόταση της εταιρείας) κοστίζει 40 ευρώ, ενώ το Apple Watch Series 3 χωρίς cellular modem για συνδεσιμότητα με πάροχο τηλεφωνίας ξεκινάει από 400 ευρώ. Παρά την τεράστια απόκλιση όμως η Apple έρχεται πρώτη παγκοσμίως.

Η αλήθεια είναι πως η cellular έκδοση των Series 3 έξυπνων ρολογιών μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη. Αυτός πιθανόν να είναι και ο λόγος που η Apple ανέκτησε τα ηνία της κορυφής το τρίτο εξάμηνο της χρονιάς. Μένουν άλλοι τρεις μήνες για να πέσει η αυλαία του 2017. Ίσως η κατάσταση διαφοροποιηθεί. Ίσως πάλι, με τα Series 3 να βρίσκονται σε πλήρη διαθεσιμότητα κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων, η Apple να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές.

Πηγή

Σχόλια

  • Τα applewatch οπως και καθε προιον της εταιριας ειναι για τα φανατισμενα-ανηξερα απο τεχνολογια. Δοκιμαστε οπως ειπε ο @Αδρεας Τ. ενα garmin ή το samsung gear s3 και θα καταλαβετε..

  • Food for thought.....το κέρδος της apple από τα wearables είναι μεγαλύτερο όλων των άλλων εταιριών μαζί σε έσοδα κινητών

  • Πολύ περιττό gadget τα wearables είναι αποκλειστικά μόνο για όσους τους περισσεύουν και δεν έχουν που να τα ξοδέψουν!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.