Gear

Apple: Καταχωρεί το xrOS πριν την παρουσίαση του headset

To ΑR/VR headset της Apple, για το οποίο έχουν γραφτεί αναρίθμητα δημοσιεύματα, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο WWDC 23 τον ερχόμενο Ιούνιο και η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες τελευταίες κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσε το wordmark για το xrOS – το φημολογούμενο λειτουργικό σύστημα του headset στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Νέας Ζηλανδίας.

Η καταχώριση είναι ακόμα σε εκκρεμότητα σε αναμονή της έγκρισης και κατατέθηκε από την Deep Dive LLC, η οποία είναι μια γνωστή εταιρεία βιτρίνα της Apple. Η ίδια εταιρεία κατέθεσε εμπορικό σήμα για το xrOS τον Δεκέμβριο. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το νέο λεκτικό σήμα διαθέτει την ίδια γραμματοσειρά San Francisco που χρησιμοποιείται στα άλλα λειτουργικά συστήματα της Apple.

Όσον αφορά την ονομασία, το xr είναι συντομογραφία του Extended Reality ενώ το OS σημαίνει, ως γνωστόν, λειτουργικό σύστημα.

Το mixed reality headset λέγεται πως είναι ένα δυνατό προϊόν με προοπτική να προωθήσει ολόκληρη τη βιομηχανία VR, επομένως περιμένουμε ανυπόμονα να το δούμε.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.