Gear

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένη και δυνητικά σωτήρια καθοδήγηση σε wearable gadgets όπως είναι το Vision Pro.

Σύμφωνα με το Apple Insider, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple με τίτλο “Μέθοδος και συσκευή για παρακολούθηση της υγείας” περιγράφει ένα σύστημα για την παρακολούθηση των βιομετρικών δεδομένων ενός χρήστη και την παροχή προτάσεων και καθοδήγησης σε σύστημα μικτής πραγματικότητας ( MR). Αυτό υποδηλώνει μελλοντικά wearables από την Apple που θα μπορούσαν να φοριούνται συνεχώς.

Σε αντίθεση με τα περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας (VR), τα οποία βασίζονται αποκλειστικά σε εισόδους που δημιουργούνται από υπολογιστή, τα περιβάλλοντα μικτής πραγματικότητας συνδυάζουν εισόδους από το φυσικό περιβάλλον ή την αναπαράστασή του με εικονικά στοιχεία. Σε ένα φάσμα, ένα περιβάλλον μικτής πραγματικότητας εμπίπτει κάπου ανάμεσα σε ένα εντελώς φυσικό περιβάλλον και ένα πλήρως εικονικό.

Η τεχνολογία που περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν θα προσφέρει απλώς γενικές προτάσεις. Παρόμοια με τον τρόπο που το Apple Watch βοηθά σε περιπτώσεις ατυχημάτων και καρδιακών επεισοδίων, αυτή η νέα τεχνολογία θα παρακολουθεί συνεχώς τη δραστηριότητα και το πού βρίσκεται ένας χρήστης για να προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές υγείας σε πραγματικό χρόνο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της τεχνολογίας της Apple θα μπορούσε να είναι η προσαρμογή της εστίασης για χρήστες με προβλήματα όρασης. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για άτομα που χρειάζονται διαφορετικές συνταγές για ανάγνωση και απόσταση.

Ενώ η τρέχουσα τεχνολογία μαγνητικής τομογραφίας αφορά κυρίως την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της διασκέδασης, αυτή η προσανατολισμένη στην υγεία προσέγγιση υπογραμμίζει πώς τα wearables θα μπορούσαν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή των χρηστών.

Η κατάθεση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας δε σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί τελικά η τεχνολογία σε κάποιο προϊόν.

Σχόλια

  • Μετά τα ρεκόρ πωλήσεων ,θα ανακηρυχθεί dr σε ειδική τελετή στο cupertino όπου θα έρχονται βασανισμένα κορμιά από παντού να πάρουν την ιατρική συμβουλή μπας κ γίνουν καλά.
    100 χωρίς απόδειξη, 150 με απόδειξη. Και δώρο 5 % έκπτωση στο Apple Watch για να έχετε το ΙΑΣΩ στο χέρι σας

  • Τα συγκεκριμένα μηχανήματα όλων των εταιρειών θα δημιουργήσουν νέες αγορές για πολλά πράγματα πχ εκπαίδευση μέχρι την υγεία μας. Είναι ενδιαφέρον αυτό υβριδικος τρόπος πώς θα εξελιχθεί.
    Ίσως το πιο ενδιαφέρον θα είναι η εξέλιξη του σε σύστημα ολογραμματων όπου δεν θα χρειάζεται να φοράς κάτι τόσο μεγάλο.... ίσως να είναι όπως τα σημερινά γυαλιά ή και τίποτα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.