Gear

Apple Watch: Θα έχει δυνατότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας για επαφές έκτακτης ανάγκης και SOS

Το  Apple Watch πρόκειται να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέονται δορυφορικά για να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης και SOS, σύμφωνα με το Bloomberg.

Eν αναμονή της κυκλοφορίας του iPhone 13 το περασμένο φθινόπωρο φημολογείτο πως θα έρθει με “LEO” ή δορυφορική συνδεσιμότητα. Αυτή θα του θα επέτρεπε να στέλνει σύντομα μηνύματα σε επαφές έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφορικών δικτύων χωρίς να περνάει από κάποιο φορέα. Ωστόσο, αυτό δε συνέβη.

Τώρα, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να κυκλοφορήσει με τη φετινή σειρά iPhone 14. Aφότου ενσωματώσει τη λειτουργία στα iPhone, η Apple σκοπεύει να τη φέρει στα Apple Watch.

Η δορυφορική συνδεσιμότητα προβλέπει, πρώτον, τη δυνατότητα αποστολής “Μηνύματος έκτακτης ανάγκης μέσω επαφών” που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν σύντομα μηνύματα κειμένου σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και επαφές μέσω δορυφορικού δικτύου όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Δεύτερον, θα επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν μια κρίση, όπως ένα ατύχημα αυτοκινήτου, σκάφους ή αεροπλάνου, στις αρμόδιες αρχές.

Βέβαια, το Bloomberg προειδοποιεί ότι η λειτουργία θα εξαρτηθεί από τους τοπικούς κανονισμούς και τη διαθεσιμότητα, τονίζοντας ότι «δεν είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σε κάθε χώρα».

Επεξεργάστηκε την 12 Απριλίου 2022 19:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.