Με Canon EOS 5D οι φωτογραφίες του Felix από τη στρατόσφαιρα

Ήταν το γεγονός του μήνα! Ο αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix και η RedBull Stratos πραγματοποίησαν το αδιανόητο! Η ελεύθερη πτώση ενός ανθρώπου από την στρατόσφαιρα (περίπου από τα 39 χλμ. ύψος!) παρομοιάστηκε από πολλούς σαν την πρώτη βόλτα του ανθρώπου στο διάστημα.

Ο Felix ανέβηκε μέσα σε μία ειδική κάψουλα, με την βοήθεια ενός ειδικού αερόστατου, σε ένα ταξίδι που κράτησε 2,5 ώρες στην άνοδο, ενώ για να επιστρέψει στην γη χρειάστηκαν περίπου 5 λεπτά. Πέραν του εκπληκτικού εγχειρήματος πολλοί από εμάς αναρωτηθήκαμε τι συσκευές χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή της πτώσης αυτής. Στα μάτια μας έφτασαν μερικές φωτογραφίες από τις ετοιμασίες της κάψουλας και πήραμε την απάντηση που θέλαμε. Στις τρεις εικόνες διακρίνουμε πεντακάθαρα μία Canon EOS 5D (άγνωστο αν είναι η ΙΙ ή η ΙΙΙ) καθώς και τον Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM.

, Με Canon EOS 5D οι φωτογραφίες του Felix από τη στρατόσφαιρα

, Με Canon EOS 5D οι φωτογραφίες του Felix από τη στρατόσφαιρα

, Με Canon EOS 5D οι φωτογραφίες του Felix από τη στρατόσφαιρα

Πηγή: PTTL.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fnsgr

Η Canon 5D mkii είναι στην 1η εικόνα {“φορτωμένη” με τον 15άρη fish eye της Canon}, ενώ στη 2η έχουμε σε 1ο πλάνο την 5D mkiii, ενώ η mkii διακρίνεται πίσω της στο “κουτί”.

Τέλος, ο EF-S 10-22mm είναι πάνω σε μια RED, λογικά την ONE.

Makis

39 χιλιόμετρα, όχι 39.000

Κώστας Βλαχάκης

39 χλμ. φυσικά! Διορθώθηκε 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.