Gear

Χρήστης DJI Mavic Air 2 εντόπισε και έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό [βίντεο]

Ο Josh Hug, καθηγητής στο UC Berkeley, είχε βγει βόλτα με τα παιδιά του. Καθώς πετούσε το drone που έχει στην κατοχή του, ένα DJI Mavic Air 2, ο καθηγητής εντόπισε μία γυναίκα που πάλευε με τα κύματα και κατάφερε να τη σώσει.

Μία οικογενειακή στιγμή μετατράπηκε σε επιχείρηση διάσωσης

Όπως αναφέρει ο ίδιος, αγόρασε το drone διότι αναζητούσε διάφορα πράγματα τα οποία θα μπορούσε να κάνει με τα παιδιά του. Συμπληρώνοντας ότι πάντα τον γοήτευαν τα τεράστια κύματα. Γι’ αυτό, όταν έμαθε ότι στην Pacifica State Beach θα υπάρχουν μεγάλα κύματα κατάλληλα για σερφ, πήρε τα παιδιά του και πήγαν στην παραλία.

Ενώ έπαιζε με τα παιδιά του, πετώντας το DJI Mavic Air 2, ο Hug παρατήρησε ότι κάποιος πάλευε με ένα κύμα και σκέφτηκε ότι κάτι κακό συμβαίνει. Έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι στην άμμο βρισκόταν ξαπλωμένη μία γυναίκα την οποία χτυπούσαν διαρκώς τα κύματα.

Ο Hug προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά η γυναίκα δεν μπορούσε να κινηθεί. Αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για κατάσταση ζωής ή θανάτου. Τελικά, κατάφερε να καλέσει βοήθεια και να απομακρύνουν τη γυναίκα από το σημείο, σώζοντας της τη ζωή.

Το DJI Mavic Air 2 πετούσε διαρκώς πάνω από το σημείο και κατέγραψε ορισμένα πλάνα από το συμβάν. Τα πλάνα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο το οποίο έχουμε προσθέσει στην κορυφή του άρθρου.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Επεξεργάστηκε την 23 Δεκεμβρίου 2020 9:26

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.