CityIndex Aktina, Πράσινος και ελληνικός σταθμός φόρτισης για αστικά περιβάλλοντα

Gear

Η ομάδα Ελλήνων σχεδιαστών “CityIndex” δημιούργησε το project “Aktina” ένα σταθμό φόρτισης συσκευών όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, smartphones, tablets και laptops με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας. Αυτοί οι “ντιζαϊνάτοι” σταθμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν Wi-Fi hot spots αλλά και infobars παρέχοντας πληροφορίες για παράδειγμα σε τουρίστες.

Ναι το καταλαβαίνουμε, αν κάτι τέτοιο τοποθετηθεί στη γειτονιά σας είναι πολύ πιθανόν θα γεμίσει graffiti και περιττώματα αδέσποτων ζώων… όμως είναι ωραίο να οραματίζεσαι έναν άλλο ποιο όμορφο αστικό περιβάλλον.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τάκης

Συγχαρητήρια στα παιδιά που το σκέφτηκαν και το έπραξαν.Ειναι πολύ ωραίο και σίγουρα ομορφαίνει την πόλη,όπου και εαν μπει.Θα ήθελα η γειτονία μου να είχε ενα πάρκο με ενα τέτοιο πράσινο σημείο.

mikekodima

Πραγματικά ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αναμένουμε περισσότερους τέτοιους πράσινους σταθμούς!!!

Vaggelis

Σαν ιδέα καλή και πράσινη. Αλλά αν θέλω να φορτίσω το smartphone ή το tablet μου θα πρέπει να μπαστακωθώ εκεί μια ώρα… θα μου πεις, δεν είναι και τόσο κακό αυτό… μπορεί να κάνουμε και γνωριμίες 🙂

Γιώργος Κου.

Μπράβο στα παιδιά καιρός είναι στην Ελλάδα να αναπτυχθούμε τεχνολογικά!!! 🙂
Ξανά μπράβο….

Αλέξανδρος

Μπράβο στα παιδιά και είναι καλό να εξελισσόμαστε τεχνολογικά και να αρχίσουμε να παράγουμε και εμείς σαν χώρα… αλλά ρε παιδιά αν αρχίσουν να υπάρχουν αυτοί οι σταθμοί το σίγουρο είναι ότι θα είναι γεμάτοι :D…και δεν θα μπορεί κανένας να τους χρησιμοποιήσει χαχα…άσε που η ΔΕΗ και κάθε είδους ΔΕΗ δεν θα το αφήσει να λειτουργήσει…θα πρέπει να πληρώνουμε και για αυτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;