Τετράποδο ρομπότ μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 29 χλμ. την ώρα

Το DARPA M3 performer for Cheetah είναι ένα τετράποδο ρομπότ που κατάφερε να πιάσει ταχύτητα 18 mhp (29 χιλιόμετρα την ώρα) σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 21 χιλιομέτρων την ώρα από το 1989. Η “αρχιτεκτονική” του ρομπότ δανείζεται χαρακτηριστικά της κίνησης γρήγορων τετράποδων ζώων όπως το Τσιτάχ. Δείτε το βίντεο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 6 Μαρτίου 2012 8:19

Σχόλια

  • Με αγχώνουν τέτοια βίντεο που αντιγράφουν κινήσεις ανθρώπων ή ζώων.

  • Κορυφαίο σχόλιο (lol)

    Ugh..now I have to start training my kids on how to kill robots...how am I going to fit this in between ballet and soccer?

  • Πορεία δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει, ούτε πως μπορεί να σταματήσει γρήγορα.
    Καλό αλλά έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να εξεγερθούν και να τα πολεμήσουμε!

  • Οι άνθρωποι ρομπότ που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας στο μέλλον ίσως να είναι η μετεξέλιξη μας μετά από πολλά πολλά χρόνια.

    Ευτυχώς η δυστυχώς δεν θα ζούμε για να δούμε που θα έχει φτάσει η τεχνολογία.

  • Animatronix είναι αυτό, ανατριχιάζω και εγώ με τέτοια. Ίσως πέρα από την γνωστή εφαρμογή σε ταινίες να μπορούν να το ενσωματώσουν σε ζώα που έχουν χάσει μέλη. Μακάρι να αναπτύσσεται για τέτοιο σκοπό τουλάχιστον και όχι για να σπάσει ένα ρεκόρ...

  • @Κώστας Πολ ειναι αναγκαιο να σπανε τα ρεκορ, ετσι ωστε οταν ερθει η στιγμη να αντικαταστησουν τραυματισμενα-προβληματικα σωματικα μερη ζωων να μπορουν να τους παρεχουν μια καλυτερη ζωη.Εγω δεν ανατριχιαζω...τοσα χρονια μας προετοιμαζουν για αυτα μεσω τεραστιων βομβαρδισμων πληροφοριας και διαφημισης.Ετσι κι αλλιως την σημερον ημερα, ολοι μας λιγο-πολυ ξερουμε να αντιμετωπισουμε μια εισβολη απο "Zombies" και Robots παρα οτιδηποτε αλλο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.