DJI: Καταδικάστηκε για παραβίαση πατέντας, παγώνουν πωλήσεις drones στην Αμερική

, DJI: Καταδικάστηκε για παραβίαση πατέντας, παγώνουν πωλήσεις drones στην Αμερική

Ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Κίνας επηρεάζει με άσχημο τρόπο όλο τον πλανήτη και φυσικά τον τεχνολογικό κόσμο. Μαζί με το σήριαλ του αποκλεισμού της Huawei από τα Google Services με αποτέλεσμα τα νέα μοντέλα smartphones της εταιρείας να μην έχουν Google Play, ακόμα ένα δράμα εξελίσσεται, και αφορά τον ηγέτη των drones στην αγορά, την DJI.

Απόφαση δικαστηρίου της Αμερικής έκρινε ότι η DJI ευθύνεται για παραβίαση πατέντας μετά από μήνυση που κατέθεσε η αμερικάνικη εταρεία Autel Robotics USA και αφορά την πατέντα US Patent No. 9, 260,184.

Το δικαστήριο απαγόρεψε στην Αμερικής την εισαγωγή των drones, Mavic Pro, Mavic Pro Platinum, Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Air, και Spark, τα οποία φαίνεται ότι παραβιάζουν την συγκεκριμένη πατέντα της Autel και διέταξε την άμεση παύση των πωλήσεων τον συγκεκριμένων μοντέλων, ακόμα και αν βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων.

Η Autel υπέβαλε επίσης αίτηση για να εμποδίσει την πώληση και άλλων προϊόντων της DJI, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Phantom 4 και Inspire. Το καλό στην υπόθεση είναι ότι hardware και λογισμικό της DJI κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία η οποία δεν φαίνεται να εξαρτάται από την Αμερική, κάτι το οποίο σημαίνει ότι στον υπόλοιπο κόσμο μάλλον δεν θα έχουμε θέματα με την διαθεσιμότητα των drone της.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gadgetfreak

Το θέμα είναι Κώστα ότι το uspto είναι gtpo (συγγνώμη για την έκφραση αλλα του αρμόζει).
Ουκ ολίγες φορές το σύστημα της Αμερικής με έχει απογοητεύσει με αυτά που λέει, όντας σίγουρος ότι το έχεις διαβάσει θέλω να μου πεις αν σου φαίνεται λογικό ότι η Autel ζητάει την ανακήρυξη του προγραμματισμού ώστε ένα drone να ακολουθεί μονοπάτι πτήσης το οποίο το ρυθμίζεις μέσω της εφαρμογής πατέντα…. Με ξεπερνάει αυτό ουσιαστικά σημάνει ότι πρέπει να αφαιρεθεί σαν χαρακτηριστικό. Στην οποία περίπτωση δεν είναι τελική απόφαση και ενώ υπάρχει η δική δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση οπότε θα δείξει.
Μακάρι να μην περάσει βέβαια. Καλήμερα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.