Gear

Οι μονομαχίες με lightsabers επίσημο άθλημα στη Γαλλία

Σύμφωνα με την Associated Press, εχθές η Γαλλική Ομοσπονδία Ξιφασκίας αναγνώρισε τη μονομαχία με lightsabers ως επίσημο άθλημα. Πλέον, όσοι Γάλλοι επιθημούν μπορούν να κάνουν πραγματικότητα όλες τις “Star Wars” φαντασιώσεις τους.

Η ομοσπονδία προέβη σε αυτή τη κίνηση ως μια προσπάθεια να κάνει την ξιφασκία πιο ελκυστική στις νεότερες γενιές. Ακόμη, σχεδίασε κανόνες για να κάνει τους αγώνες του αθλήματος τόσο ελκυστικούς όσο ήταν οι μάχες στις ταινίες.

Προφανώς, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ένα σπαθί που φωτίζει, το οποίο θα είναι φτιαγμένο από πολυανθρακικό υλικό και όχι από μαγνητικό πλάσμα όπως ήταν στις ταινίες. Αν και τα lightsabers των αθλητών δεν θα μπορούν να κόψουν κάποιον στα δύο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες και πανοπλίες για να προστατεύονται κατά τη διάρκεια της μονομαχίας.

H μονομαχία με lightsabers διέπεται από κάποιους επιπλέον κανόνες, οι οποίοι αποσκοπούν κυρίως στη βελτίωση της αισθητικής του αθλήματος, παρά στην διατήρηση του fair play.

Για παράδειγμα, η άκρη του lightsaber πρέπει να φτάνει πλήρως πίσω από το σώμα του κάθε μαχητή πριν αυτός επιχειρήσει κάποιο χτύπημα. Ο λόγος ύπαρξης αυτού το κανόνα είναι για να κάνει τις μάχες να αποτελούνται από μακρές σαρωτικές κινήσεις ακριβώς όπως στις μονομαχίες του Star Wars, και όχι από γρήγορα χτυπήματα όπως στην κλασική ξιφασκία. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι κανόνες παραμένουν ίδιοι με αυτούς της παραδοσιακής ξιφασκίας, αν και δεν χρειάζεται οι αθλητές να πετάξουν το γάντι στον αντίπαλο τους.

Αν και δεν θα δούμε την μονομαχία με lightsabers να γίνεται σύντομα επίσημο Ολυμπιακό άθλημα, αποτελεί σίγουρα μία αξιόλογη προσπάθεια για την προσέλκυση νεαρών ατόμων στο άθλημα της ξιφασκίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.