Gear

Τα αθέατα απόβλητα του διαδικτύου

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction – EWWR) είναι μια ετήσια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους/ες -και όχι μόνο- να προβούν σε ενέργειες ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων τους, στηριζόμενοι/ες στο τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle).

Με κοινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό τους βάρος;», οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, δήμοι, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (21-29 Νοεμβρίου 2020).

Οι δράσεις (on-line ενέργειες, ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα) έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη μείωση των απορριμμάτων τους. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία Covid19, αρκετές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και άλλες προσαρμόστηκαν σε συμμετοχή μέσω διαδικτύου.

Το διάστημα μεταξύ 21-29 Νοεμβρίου 2020 θα διεξαχθούν πανελλαδικά 29 δράσεις για τη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων. Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu μπορείτε να βρείτε μία σειρά ιδεών ή να επιλέξετε τη δική σας, αλλά και να κάνετε την εγγραφή σας έως τις 13 Νοεμβρίου 2020, ακολουθώντας τις οδηγίες. Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR (www.ewwr.eu).

Πέρυσι, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις σε όλη την Ευρώπη. H ΕΡΤ απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Public Administrations & Organizations» για τη συμμετοχή της στην EWWR 2019 με την εθνική καμπάνια «ΣυμμΕΡΤέχουμε όλοι στη Μείωση Αποβλήτων».

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Νοεμβρίου 2020 10:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.