Fitbit: Τα wearables ίσως βοηθήσουν στην πρόβλεψή επιδημιών γρίπης

Fitbit, Fitbit: Τα wearables ίσως βοηθήσουν στην πρόβλεψή επιδημιών γρίπης

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει δει πτώση στις πωλήσεις, κυρίως λόγο της δυναμικής εισόδου ανταγωνιστών στον χώρο των wearables, η Fitbit παραμένει μία από της κορυφαίες εταιρείας του κλάδου.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ασχολούνται με αισθητήρες που παρακολουθούν την καρδιά και προλαμβάνουν διάφορα καρδιακά προβλήματα. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα wearables της Fitbit θα μπορούσαν να προειδοποιούν τους κατόχους τους ότι πρόκειται να αρρωστήσουν, καθώς και τις αρχές για μία επερχόμενη επιδημία.

Η διεξαγωγή της μελέτης

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα δεδομένα ύπνου και παρακολούθησης του καρδιακού παλμού που παρέχουν τα fitness tracker θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αρχές να προετοιμαστούν για επερχόμενες εξάρσεις επιδημιών γρίπης.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα ύπνου, φυσικής δραστηριότητας και καρδιακού παλμού, 200.000 χρηστών Fitbit. Από τους διακόσιες χιλιάδες χρήστες, οι 47.248 είναι κάτοικοι των πολιτειών της Καλιφόρνια, του Τέξας, της Νέας Υόρκης, του Ιλινόις, και της Πενσιλβανία. Ενώ η μέση ηλικία τους ήταν 43 ετών, και το 60% ήταν γυναίκες.

Για να χαρακτηρίσουν οι ερευνητές τον καρδιακό παλμό μη φυσιολογικό θα έπρεπε ο εβδομαδιαίος μέσος όρος του χρήστη να είναι υψηλότερος από τον γενικό μέσο όρο των συμμετεχόντων. Αντίστοιχα, για την ποιότητα του ύπνου, θα έπρεπε η μέση εβδομαδιαία διάρκεια ύπνου του εκάστοτε χρήστη να είναι χαμηλότερη από τη γενική μέση διάρκεια ύπνου.

Έπειτα, οι ερευνητές σύγκριναν τα αποτελέσματα με τις εβδομαδιαίες εκτιμήσεις των Κέντρων Ασθενειών των ΗΠΑ, όσον αφορά ασθένειες που μοιάζουν με τη γρίπη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις οι ερευνητές να γνωρίζουν ότι ο χρήστης θα αρρωστήσει, πριν καν αυτό συμβεί.

Το μέλλον

Θα χρειαστούν αρκετές μελέτες ακόμη μέχρις ότου να θεωρούνται αξιόπιστα τα αποτελέσματα που προσφέρουν οι αναλύσεις αυτών των δεδομένων. Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, Rosalind Eggo, ανέφερε ότι τα Fitbit και γενικότερα τα wearables θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη ασθενειών.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

Οσα στοιχεια ηταν πανω απο τον μεσο ορο χαρακτηριζονταν “μη φυσιολογικα”. Οτι πιο χαζο εχω ακουσει απο ερευνα, εκτος αν γινεται απο μαθητες δημοτικου, χωρις επιτηρηση ενηλικου!
Λογικα, ο μεσος ορος θα ειναι καπου στη μεση των συμμετοχοντων. Αρα οι μισοι δεν ειχαν φυσιολογικες τιμες;
Ή κατι πιο ακραιο: στους 100, οι 99 εχουν παλμους καπου στο 80. Ενας εχει παλμους στο 70, ριχνοντας τον γενικο μεσο ορο κατω απο το 80. Και οι 99 ειχαν ” μη φυσιολογικες τιμες”;
Ή ειναι η πιο ηλιθια ερευνα ή εγινε λαθος στη μεταφραση του αρθρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Fitbit

Fitbit: Καταργεί ανοιχτές ομάδες, περιπέτειες και προκλήσεις από την εφαρμογή της

H Fitbit ενημερώνει πως εργάζεται στο να βελτιώσει την εφαρμογή της παρέχοντας τα καλύτερα εργαλεία φυσικής κατάστασης στους χρήστες της.

Gear Fitbit Pixel Watch

Fitbit: Nέα πατέντα δείχνει ότι αναπτύσσει εργαλεία για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

H Fitbit πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια force-sensitive οθόνη προκειμένου να μετριέται η αρτηριακή πίεση.

Gear Fitbit SmartWatches

Fitbit Sense 2 & Versa 4: Νέες δυνατότητες με ένα… “κόλλημα”

Τα Fitbit Sense 2 και Versa 4 αποκτούν νέες δυνατότητες μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφορεί από την Fitbit.

Gear featured Fitbit Google Wallet

Fitbit Sense 2 και Versa 4: Παίρνουν το πρώτο τους update

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία τους, το Fitbit διαθέτει την πρώτη ενημέρωση για τα Sense 2 και Versa 4 με μια τριάδα νέων χαρακτηριστικών.