Gear

Gatorade: Patch για παρακολούθηση της αφυδάτωσης μέσω ιδρώτα

Η Gatorade συνεργάζεται με τον Dr. John Rogers (καθηγητή επιστήμης και μηχανικής υλικών, βιοϊατρικής μηχανικής και νευροχειρουργικής στο Northwestern) για ενα wearable το οποίο θα φοριέται σαν patch στο δέρμα του χρήστη και θα παρακολουθεί τα επίπεδα αφυδάτωσης στο σώμα του μέσω του ιδρώτα του.

Το έξυπνο patch έχει το μέγεθος ενός νομίσματος και μπορεί ο χρήστης να το κολλήσει στο δέρμα του. Το patch διαθέτει αισθητήρες, οι οποίο μέσω του ιδρώτα ανιχνεύουν το επίπεδο ενυδάτωσης στο σώμα του χρήστη καθώς και το επίπεδο χλωριούχων στον οργανισμό του. Για την ανάγνωση των επιπέδων, θα χρησιμοποιείται βαφή τροφίμων.

Ακόμη, το patch θα είναι αδιάβροχο ώστε να μπορούν να το φοράνε και οι κολυμβητές. Εκτός όμως από τους αθλητές, το έξυπνο patch μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα νοσοκομεία, για τη διάγνωση κυστικής ίνωσης στα μωρά ή σε ασθενείς που έχουν προβλήματα στα νεφρά τους.

Το patch θα κοστίζει περίπου 3 δολάρια το κομμάτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά αν και λέγεται ότι ο χρήστης θα μπορεί να το αποστειρώσει και να το ξαναχρησιμοποιήσει μερικές ακόμη φορές. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και αναμένεται να διατεθεί στο εμπόριο στα επόμενα ένα με δύο έτη.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.