Gest: Το φουτουριστικό “γάντι” για να ελέγχεις τις συσκευές σου

Όταν κάθεσαι στο γραφείο και τον υπολογιστή σου, ο πιο διαδεδομένος και εύκολος τρόπος να για να τον χειριστείς είναι να χρησιμοποιείς το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Φυσικά αυτό δεν ισχύει όταν για παράδειγμα ταξιδεύεις και προσπαθείς να δουλέψεις από ένα tablet ή smartphone, όπου το ποντίκι και το πληκτρολόγιο χάνουν την ευχρηστία τους.

Εδώ έρχεται το Gest, μια συσκευή που μοιάζει σαν γάντι και την φοράς στο χέρι σου.

Το Gest ενώ το φοράς, σου επιτρέπει να δουλέψεις με τα χέρια σου με έναν διαισθητικό τρόπο. Μπορείς να κάνεις αλλαγές μεταξύ εφαρμογών με απλές κινήσεις των δακτύλων σου ή μπορείς να δείχνεις την οθόνη για να κινήσεις το ποντίκι σε αυτή. Τα 3D αντικείμενα μπορούν να περιστραφούν “πιάνοντάς” τα και περιστρέφοντας τον καρπό σου.

Γενικά μοιάζει με έναν πολύ ωραίο τρόπο να χειριστείς το UI του υπολογιστή σου. Επιπλέον, μπορείς να προγραμματίσεις τις δικές σου κινήσεις, ώστε να έχουν κάποια συγκεκριμένη λειτουργία. Το “γάντι” έχει ένα κομμάτι το οποίο φοριέται στην παλάμη σου και 4 finger pads για τα δάχτυλά σου.

Το Gest βρίσκεται στο Kickstarter και αναζητεί χρηματοδότηση 100.000 δολαρίων, έχει μαζέψει ήδη 85.552 δολάρια ενώ απομένουν ακόμη 28 μέρες μέχρι να λήξει η καμπάνια. Μπορείς να το αποκτήσεις στην τιμή των 149 δολαρίων, με την παραλαβή να υπολογίζεται τον Νοέμβριο του 2016.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 17:14

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.