Google και Qualcomm δημιούργησαν kit ασύρματων ακουστικών που υποστηρίζουν τον Assistant

Google, Google και Qualcomm δημιούργησαν kit ασύρματων ακουστικών που υποστηρίζουν τον Assistant

Η Qualcomm συνεργάστηκε με τη Google για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός πακέτου Bluetooth ακουστικών με υποστήριξη του Assistant. Παραδοσιακά η κατασκευή τέτοιων ακουστικών δεν ήταν εύκολη αφού χρειαζόντουσαν πολλά στρώματα hardware και software. Αν και οι κορυφαίοι κατασκευαστές είχαν την οικονομική δυνατότητα, οι μικρότεροι παραγωγοί headphones δεν πρόσθεταν δυνατότητες voice-assistant στις συσκευές τους.

Ο Tomer Amarilio της Google είπε πως όσο οι ασύρματες συσκευές Bluetooth, όπως τα headphones και earbuds, γίνονται πιο δημοφιλή δημιουργείται η ανάγκη να υπάρχει η ίδια εμπειρία Assistant σε όλες τις συσκευές του είδους.

Google, Google και Qualcomm δημιούργησαν kit ασύρματων ακουστικών που υποστηρίζουν τον Assistant

Το πακέτο της Qualcomm και της Google, ονομάζεται Qualcomm Smart Headset Development Kit και είναι εξοπλισμένο με το Qualcomm QCC5100-series Bluetooth chip ήχου. Στο Qualcomm Smart Headset Development Kit υπάρχει ένας πλήρης πίνακας αναφοράς που βοηθά στην ανάπτυξη νέων ακουστικών και την αλληλεπίδραση με τον Google Assistant.

Επιπλέον, η Qualcomm δημιούργησε τα δικά της Bluetooth ακουστικά ως σχεδιαστικό σημείο αναφοράς. Τα ακουστικά μας επιτρέπουν να ενεργοποιούμε τον Google Assistant με το παρατεταμένο πάτημα ενός κουμπιού. Επίσης, έχουν ενσωματωμένα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης του ήχου.

Google, Google και Qualcomm δημιούργησαν kit ασύρματων ακουστικών που υποστηρίζουν τον Assistant

Αν και δεν είναι τα πιο κομψά ακουστικά που έχουμε δει, μιας που είναι αρκετά ογκώδη ώστε να έχουν μέχρι και θύρα USB, ο σκοπός τους είναι να χρησιμοποιηθούν απλά ως σημείο αναφοράς σχεδιασμού για τους κατασκευαστές, και όχι να αποτελέσουν προϊόν παραγωγή.

Ο ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων φωνής και μουσικής της Qualcomm, Chris Havell, είπε ότι η ζήτηση για φωνητικό έλεγχο και έναν ψηφιακό βοηθό ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού αυξάνεται καθημερινά.

Επίσης, ανέφερε ότι τα ακουστικά που σχεδίασαν σε συνδυασμό το την Smart Headset Platform δίνουν μεγάλη ευελιξία στους κατασκευαστές. Εκμεταλλευόμενοι το kit και τις cloud-based υπηρεσίες της Google μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές τους πιο ανεπτυγμένη εμπειρία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.