Gravity Space, Το “έξυπνο” πάτωμα είναι εδώ [video]

Έξυπνα τηλέφωνα, έξυπνα σπίτια… Κάτι φαίνεται πως έλλειπε από την “έξυπνη” παρέα! Μία ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Hasso Plattner της Γερμανίας δημιούργησε το έξυπνο πάτωμα Gravity Space, το οποίο μπορεί να “διαβάσει” – μέσω της πίεσης – και να απομνημονεύσει τους ανθρώπους και τα έπιπλα που βρίσκονται στο χώρο, ενώ προβάλει την αντίστοιχη εικόνα στο πάτωμα, χάρις την κάμερα και τον ανάλογο projector που βρίσκονται κάτω από αυτό.

To smartfloor χρησιμοποιεί μία νέα τεχνολογία με την ονομασία Multitoe, με χιλιάδες pixels στο πάτωμα να “διαβάζουν” την κάθε πίεση που ασκείται στην επιφάνεια, να αναλύουν τα πέλματα και να αναγνωρίζουν τη θέση των ποδιών και τις στάσεις του σώματος. Κάθε βήμα διαβάζεται τόσο μέσω της πίεσης, όσο και μέσω της κάμερας στο κάτω μέρος του πατώματος, δημιουργώντας μία καθαρή εικόνα για το ποιος βρίσκεται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χρήση της εν λόγω τεχνολογίας είναι αρκετά ανώτερη από την παρακολούθηση μέσω κάμερας, καθώς μπορεί να προβάλει μία συνεχόμενη εικόνα για το τι γίνεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της, ενώ ταυτόχρονα δεν παρεμποδίζεται η ορατότητά της. Το “Gravity Space” (κωδική ονομασία του project) μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον για ασφάλεια, προστασία των ηλικιωμένων αλλά και για διασκέδαση. Βέβαια, η μέρα που όντως θα χρησιμοποιηθεί όντως μία τέτοια τεχνολογία στα σπίτια μας είναι αρκετά μακρινή.

Επεξεργάστηκε την 14 Φεβρουαρίου 2022 15:10

Σχόλια

  • Και εκεί που κάθεσε και βλέπεις TV, να εμφανιστεί μια φιγούρα μόνο στο πάτωμα... ΧΕΣΙΜΟΟΟΟΟ............

  • Απλα ΓΙΑΤΙ; Χρησιμοποιουν χρονο και μυαλα για ηλιθια projects, δεν το καταλαβαινω. Αν ηταν interactive με την ταινια που βλεπεις (για το προαναφερουμενο ΧΕΣΙΜΟΟΟΟΟ) τοτε κατι μπορει να ελεγε.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.