H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

, H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη. Η IBM θέτει ως στόχο της, σε δύο χρόνια από σήμερα, να δημιουργήσει έναν κβαντικό υπολογιστή 37 φορές πιο γρήγορο.

Ο κβαντικός υπολογιστής που παρουσίασε η IBM στα κεντρικά της γραφεία στη Γερμανία έχει το όνομα Q System One. Θα τοποθετηθεί σε βιομηχανική περιοχή κοντά στην Στουτγάρδη, ενώ είναι ο πρώτος κβαντικός υπολογιστής της IBM που τοποθετείται εκτός των ΗΠΑ.

Ο κβαντικός υπολογιστής είναι τοποθετημένος σε έναν γυάλινο θόλο ύψους 2.7 μέτρων για να προστατεύονται τα qubits από παρεμβολές, με τον υπολογιστή να έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Φεβρουάριο. Πολλοί κάνουν λόγο για ένα θαύμα της Πληροφορικής που έχει τεθεί σε εφαρμογή με εξαιρετικά μεγάλες υπολογιστικές δυνατότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IBM θέλει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην κβαντική τεχνολογία μέχρι και το 2025.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Ουαου!Αραγε θα βγουνε ποτε κβαντικα κινητα?Η ακομη καλυτερα,κβαντικες παιχνιδοκονσολες?Πω πω GOD OF WAR να τους ριχνει βρωμοξυλο με κβαντικη δυναμη!!!

Μάνος

Λες να είναι αυτή η λύση του προβλήματος της πείνας στην Αφρική; Αν είναι έτσι μπράβο, αλλιώς… Καινούρια βάσανα μας περιμένουν.

Μακης

Αστεια κανουμε αδερφε..

ΑΝΔΡΕΑΣ

Μπλιααχχχ . Που ήταν κρυμμένοι αυτοί τόσο καιρό? Σιγά τα ωα . Για να μετρηθεί με τον νέο M2 αρμ της απόλυτης υπέρλαμπρης θεάς μας να το σκίσει στο αντουντου. 100.000.000 πόντους κ νέο ρόζ απαλό για τους πολυ απαιτητικούς επαγγελματίες. IBM k κβαντικά .πφφφ σιγά.
apple rules, no doubt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Computers

Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

Η ΙΒΜ μέσω του λογισμικού Qiskit φέρνει την κβαντική τεχνολογία ένα βήμα πιο κοντά στις λειτουργίες ενός συμβατικού υπολογιστή.