Gear

H Intel παρουσιάζει κάρτες γραφικών για laptops και desktops

H Intel μπαίνει δυναμικά στην αγορά των GPUs με την οικογένεια Arc, η οποία αρχικά περιλαμβάνει laptop GPUs. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν παρουσιαστεί και τα αντίστοιχα μοντέλα GPUs για desktop υπολογιστές.

Οι κάρτες γραφικών για τους desktops που θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο καλοκαίρι του 2022 θα συνοδεύονται από την φράση “limited edition”, με την οικογένεια Arc να υπόσχεται καλές επιδόσεις για desktop διαμορφώσεις. H Arc Series για τους desktops θα έχει μία θύρα HDMI και τρεις θύρες DisplayPort.

Στο πεδίο των laptops, η Intel παρουσίασε τις σειρές Arc 3, Arc 5 και 7, με τη ναυαρχίδα της σειράς να είναι το μοντέλο Intel Arc A770M, το οποίο θα έχει μνήμη 16 GB στα 256 bit, ενώ σε όλες τις προτάσεις της, η Intel κάνει λόγο για δυνατότητες gaming στα 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο, στα medium settings.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από την παρουσίαση της Intel είναι ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία αφορούν στο λιγότερο ισχυρό μοντέλο, κάτι που δείχνει ότι όλες οι αναφορές της Intel κάνουν λόγο για το ελάχιστο των δυνατοτήτων των νέων GPUs και όχι για το ανώτατο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.