Gear

H Lenovo αναπτύσσει Android Tablet που μπορεί να γίνει και φορητό monitor

Με την αγορά των tablet να έχει κυριαρχηθεί από την Apple με τα iPad, λίγοι κατασκευαστές Android δίνουν ακόμα έμφαση στο να προσφέρουν ανταγωνιστικές συσκευές. Πέραν των Samsung και Huawei, η Lenovo είναι ακόμα μία εταιρεία που προσπαθεί να προσφέρει στους καταναλωτές το κάτι παραπάνω, ώστε η χρήση των συσκευών της να είναι παραπάνω από αυτή του απλού tablet.

Φαίνεται πως η εταιρεία θα πάει το concept όμως ένα βήμα παραπέρα. Ο developer Tull Kottmann ανακάλυψε κάποια ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη λειτουργία UX για τη δεύτερη οθόνη μίας επερχόμενης συσκευής της Lenovo, με την προσωρινή ονομασία Yoga X. O @evleaks αποκάλυψε κάποια mockups που υπήρχαν στα εν λόγω έγγραφα, δίνοντας μας μία καλύτερη εικόνα στο τι ετοιμάζει η εταιρεία.

Το Lenovo Yoga X, πέραν από τη βασική του χρήση ως Android tablet, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δεύτερη οθόνη, με ειδικές λειτουργίες σε αυτό το mode. Για παράδειγμα, όταν μπαίνει ως δεύτερη οθόνη, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ρυθμίσεις φωτεινότητας και ήχου μέσω του λειτουργικού Android. Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να ρυθμίζει την έξοδο ήχου, η οποία μπορεί να γίνει μέσω του Yoga ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής.

Η μετάδοση της εικόνας και του ήχου θα γίνεται μέσω micro-HDMI θύρας, με τα ντοκουμέντα να μας αποκαλύπτουν μεν την ύπαρξη της συσκευής, αλλά καμία άλλη πληροφορία για τα χαρακτηριστικά, την ημερομηνία παρουσίασης ή τη τιμή της.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Ιουλίου 2020 10:01

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.