Gear

H Qualcomm φέρνει την πλατφόρμα του Snapdragon σε laptops και tablets

Με τον Snapdragon 8cx Gen 3 και τον 7c+ Gen3, η Qualcomm θέλει να επεκτείνει την γκάμα των επεξεργαστών ARM σε laptops, Chromebooks και tablets. Οι νέοι επεξεργαστές της Qualcomm είναι κατασκευασμένοι με την αρχιτεκτονική των 5 nm.

O Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 φέρνει για πρώτη φορά τα 5 nm σε laptops πολύ λεπτού προφίλ και χωρίς ανεμιστήρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτοί οι επεξεργαστές προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, η οποία μπορεί να αγγίζει σε ποσοστό έως και το 85%. Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η απόδοση σε σχέση με ένα chip Χ86.

Η νέα πλατφόρμα της Qualcomm προσφέρει δυνατότητες σύνδεσης στο 5G, υποστήριξη WiFi 6 και 6Ε, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ΑΙ Acceleration, το οποίο βελτιώνει τη λειτουργία της κάμερας με δυνατότητα 4Κ HDR σε έως και 4 κάμερες. Σημαντικές είναι οι επιδόσεις που προσφέρει ο Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 στο κομμάτι του gaming, αφού έχει πολύ καλή απόδοση γραφικών με δυνατότητα παιχνιδιού στα 120 fps και σε ποιότητα Full HD.

Η περίπτωση του Qualcomm Snapdragon 7c+ Gen 3 προορίζεται για χρήση σε entry level PC και Chromebooks με υποστήριξη συνδεσιμότητας WiFi 6 και 6Ε, ενώ η απόδοση των γραφικών εδώ είναι βελτιωμένη σε ποσοστό 35% σε σχέση με το chip Qualcomm Snapdragon 7c Gen 3 των 6 nm.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.