Η ιστορία των Smart Watches

Περίπου το 1880 άρχισαν να έχουν απήχηση τα πρώτα ρολόγια χειρός προσφέροντας την δυνατότητα γρήγορης ενημέρωσης για τους κατόχους της τότε εποχής. Σταθμός αποτέλεσε η Rolex που δημιούργησε το πρώτο αδιάβροχο ρολόι το 1926. Καλύτερα και πιο ελαφριά υλικά έκαναν την εμφάνιση τους.

Το 1970 είδαμε τα πρώτα ψηφιακά ρολόγια καθώς και quartz ρολόγια κάνοντας τα πιο ακριβή και πιο φθηνά για περισσότερους καταναλωτές. Το 1980 είδαμε τα πρώτα ρολόγια χειρός με οθόνη lcd και εξωγήινες δυνατότητες για την εποχή με ενσωματωμένα λεξικά, αισθητήρες πίεσης και αριθμομηχανές ενώ το 1990 είδαμε και τις πρώτες πατέντες από τις εταιρείες παραγωγής προσπαθώντας να προβλέψουν το μέλλον με δυνατότητες και λειτουργίες όπως Bluetooth αισθητήρες επιτάχυνσης και αισθητήρες αποτυπωμάτων.

Χρειάστηκαν περίπου άλλα 20 χρόνια για να κατακτήσουν μία θέση στις σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες.
Το 2012 μία άγνωστη startup εταιρεία η Pebble κατάφερε και πούλησε περίπου 80.000 έξυπνα ρολόγια σε ένα μήνα και επανέφερε ξανά στο προσκήνιο την ξεχασμένη μέχρι τότε τεχνολογία.

Εκατοντάδες άρθρα γράφτηκαν τότε δημιουργώντας ξανά την επιθυμία απόκτησης από τους καταναλωτές αλλά και επιθυμίας από τους ανταγωνιστές να δημιουργήσουν καλύτερα smart watches.

Μπορεί σήμερα το Apple Watch να είναι το πιο γνωστό αλλά στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν πολλά μοντέλα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Η ιστορία των Smart Watches, Η ιστορία των Smart Watches

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.