ΙΒΜ προβλέψεις, 5 τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας

Κάθε χρόνο η IBM προσπαθεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι 5 ποιο σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που θα αλλάξουν το τρόπο που ζούμε. Οι προβλέψεις βασίζονται σε στοιχεία από έρευνες και μετρήσεις που έχει στα χέρια του το τμήμα Labs της IBM. Πιστεύετε ότι θα είναι έτσι τα πράγματα το 2015;

Σχόλια

  • Θα συμφωνησω οτι πιο πιθανον πιο μετα γυρω στο 2030..ειδικα αυτο με την μπαταρια του κινητου :P

  • ενω το ολογραμμα των ανθρωπων που καλουμε απο το κινητο?? το 2050!! (καλα, υπερβαλλω...αλλα σιγουρα θελει πανω απο 10 χρονια)..

  • Καλά τρελοί είναι η άνθρωποι όλα αυτά δεν γίνονται σε 5 χρόνια...ούτε το 2040 δεν θα είναι έτσι.

  • kalispera. Telika ystera apo orimi skepsi, katelyksa sto symperasma oti ekei stin IBM prepei na pernane kala. Ma ti pinoun kai den mas dinoun?!!! Tora sovara. Ma einai dynaton na eimaste etsi opos to perigrafoun sto video? Nai ame. Se kamia 3oaria xronakia kai vale na xoume. (sory gia ta greeklish eimai se PS3)

  • Ρε παιδιά δεν μας λένε οι άνθρωποι οτι οτι σε 5 χρόνια θα πάμε στο πλάισιο να τα αγοράσουμε. Μιλάνε για μία εκτίμηση που έχουν για τα αποτελέσματα των ερευνητικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται. Ειδικά αυτό με την αναχρησιμοποίηση ενέργειας απο τα κλιματιστικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όπως και αυτό με το gps και την αναπροσαρμογή της διαδρομής. Τώρα για τα υπόλοιπα ακόμα και να τα πετύχουν μεχρι το 2015 σίγουρα θα περάσουν αρκετά ακόμη χρόνια μέχρι να τα δούμε στην αγορά.

  • ξερει κανεις τι ειχαν προβλεψει πριν απο 5 χρονια; η τεχνολογια προχωραει με γοργους ρυθμους... ολα ειναι πιθανα ακομα και στην Ελλαδιτσα. πριν απο 10 χρονια δεν υπηρχε καν το ιντερνετ στο κινητο και τωρα ακομα και η κουτση μαρια μπαινει στο facebook απο το iphone... ποιος το φανταζοταν αυτο;

  • Μαλλον ειναι σημαδιακο οτι ειχε iPhone, φαινεται πως η IBM εχει πληροφοριες οτι δες θα βγει νεο iPhone μεχρι το 2015.

    Ασχετο αλλα, το 90-95 ελεγαν οτι το 2000 τα αυτοκινητα θα πετανε, οτι θα εχουν ολοι ενα ρομποτ οικιακο βοηθο και αλλα πολλα. Just... bullshit, κατα τη γνωμη μου.

    Περιμενετε να σκασει και η φουσκα των επικοινωνιων και το 2015 θα αναβουμε φωτιες πανω σε λοφους για να εχουμε broadband. Καπνος=1 απουσια καπνου=0, το δυαδικο συστημα του μελλοντος.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.