Intel Core i 8ης γενιάς: Παραμένουν με αρχιτεκτονική 14nm

Στο δεύτερο μισό του 2017 η Intel θα ανακοινώσει επίσημα τους 8ης γενιάς επεξεργαστές Core. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά επεξεργαστών θα παραμείνει σε διαδικασία κατασκευής στα 14nm. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στη σειρά, που επιμένει σε 14nm.

Η Intel δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πολλές λεπτομέρειες για τους νέους επεξεργαστές, αλλά αναφέρει ότι θα παρέχουν 15% καλύτερη απόδοση, όπως έγινε με τους 7ης γενιάς επεξεργαστές Core, την περασμένη χρονιά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η επερχόμενη ανανέωση μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην low-voltage σειρά Y και U, επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται κυρίως σε πολύ λεπτά και ελαφριά notebooks. H εταιρεία έκανε το ίδιο με τους επεξεργαστές 7th generation, το δεύτερο μισό του 2016, αλλά προς το παρόν η ίδια δεν έχει κάνει καμία επίσημη επιβεβαίωση.

Τέλος, έχουν ακουστεί φήμες ότι οι επεξεργαστές Intel Skylake 10nm, θα καθυστερήσουν. Όμως, ακόμη και τότε, η Intel δεν αναμένεται να κάνει γρήγορα τη μετάβαση στη νέα τεχνολογία. Η Intel επισημαίνει ότι η μελλοντική χρήση της διαδικασίας είναι “ρευστή” και εξαρτάται από τα διάφορα τμήματα. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανό η σειρά Xeon, που προορίζεται για data centers, να έχει προτεραιότητα για 10nm chips.

intel core 8th generation, Intel Core i 8ης γενιάς: Παραμένουν με αρχιτεκτονική 14nm

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης

Αυτα συμβαινουν οταν παιζεις μονος σου. Η AMD δυστυχως δεν μπορεσε να ανταγωνιστει ακομη αν και οι ZEN ειναι υποσχομενοι. Αυτο δινει στην Intel το δικαιωμα να μας πουλαει το ιδιο προιον με λιγες βελτιωσεις σε εξοργιστικες τιμες. Αυτα για οσους υποστηριζουν φανατικα εταιρειες και δεν καταλαβαινουν τη σημασια του θεμιτου ανταγωνισμου. Αν δεν υπηρχε για παραδειγμα η Samsung, το iPhnone 7 θα στοιχιζε 1500 ευρω και θα ηταν πολυ χειροτερο προιον. Το ιδιο ισχυει και για το αντιστροφο

Andrew

Η amd δεν ξέρουμε ακόμα αν μπορεί να ανταγωνιστεί, αν και όλα δείχνουν υποσχόμενα. Το πρόβλημα της intel είναι ότι επαναπαύθηκε στις δάφνες τις και δεν φαίνεται να έχει κάτι έτοιμο να απαντήσει σε πιθανή επάνοδο της amd. Έχουν αρχίζει να βγαίνουν φήμες ότι το κλίμα εντός intel είναι πολύ άσχημο και ότι η καρέκλα του ceo και των μεγάλων κεφαλιών τρίζουν. Όλα δείχνουν ότι κανείς υπεύθυνος εκεί μέσα δεν πίστευε ότι η amd θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική. Έχει κατακερματίσει απίστευτα την αγορά με τόσα πολλά μοντέλα και με νέα γενιά κάθε λίγους μήνες που δεν προσφέρει ιδιαίτερες βελτιώσεις. Και για όσουν νομίζουν ότι η intel βγάζει νέα αρχιτεκτονική κάθε χρόνο, γράψτε λάθος. Αυτό θα ήθελε να μας κάνει να νομίζουμε. Το να δημιουργήσεις μια αρχιτεκτονική cpu είναι τεράστιο έργο το οποίο πέρνει χρόνια ακόμα και για τόσο μεγάλες εταιρίες. Η τρέχουσα αρχιτεκτονική (Core) έχει τις ρίζες της στους Core 2 Duo και τους Core 2 Quad. Ένα μεγάλο βήμα έγινε μετά του Nehalem και του Sandy Bridge και το ντεμπούτο του hyperthreading. Από κει και μετά έχουμε μόνο επιμέρους βελτιώσεις, λίφτινγκ και μικρότερη λιθογραφία. Επίσης ο λόγος που θα έχουμε 4η φορά cpu στα 14nm είναι ότι τα… Συνέχεια »

Σταυρος Χρι

Και εδω έρχεται η Microsoft με την “μαγκιά”, να το πούμε λαικα, να δώσει την δυνατότητα στους επεξεργαστές RMD να τρέχουν Windows 10. Με αυτόν το τρόπο ανοίγει το δρόμο σε MT QM Kirin, Exynos κλπ να τρέχουν Windows 10 !!!

tasos

Ακομη δεν βγηκαν οι επεξεργαστες της amd και ο αλλος λεει τριζουν καρεκλες..Ρε σοβαρευτειτε λιγο καποιοι!!Μακαρι να βγουν τοσο καλοι οι επεξεργαστες ετσι ωστε να κουνηθει και η intel αλλα ας ειμαστε λιγο υπομονετικοι..Εγω κραταω μικρο καλαθι και μακαρι να βγω λαθος!!Εχω δει ολα τα LEAKS και επιφυλασσομαι για αληθινες δοκιμασιες με παιχνιδια,προγραμματα κ.λ.π..ειδομεν και μη βιαζεστε γιατι απο απογοητευσεις στην amd αφθονες τα τελευταια χρονια..

Saša

Πολυ κοπο, ιδρωτα και σουσουρο απ την AMD για μια σειρα που θα τρεχει αλα Skylake. Τσαμπα το hype

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.