Intel Nikiski, Concept ultrabook με διάφανο touchpad που μετατρέπεται σε οθόνη αφής [video]

Η Intel παρουσίασε ένα concept ultrabook με την κωδική ονομασία Nikiski και λειτουργικό σύστημα Windows 8. Το Intel Nikiski ενασωματώνει ένα μεγάλο ορθογώνιο διαφανές touchpad το οποίο όταν κλείνει το ultrabook αυτό εξακολουθεί να εμφανίζει σχεδόν το ένα τρίτο της οθόνης και λειτουργεί ως επιφάνεια αφής για έλεγχο εφαρμογών μέσα από widgets και Metro applications.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Ιανουαρίου 2012 15:41

Σχόλια

  • πωωωω τι λες τωρα!!!!πολυ μπροστα πραγματα!!!!ενθουσιαστικα :) αντε να το δουμε συντομα στη αγορα!!!!!!!!!!!!!

  • Γεια σου Κώστα, γράφεις windows 8. Και εγώ έκανα το ίδιο λάθος χθες όταν το πρωτοείδα. διάβασα ξανά το άρθρο στο theverge.com και άκουσα ξανά το video τους είναι 100% windows 7 παρόλο που μοιάζει με 8 το UI. ΥΓ: θα πας στο MWC? Εγω ναι :D

  • Christos, εχθές που διάβαζα την είδηση για Windows 8 έγραφαν όσοι είχαν βρεθεί στη έκθεση. Στην έκθεση MWC 2012 μάλλον θα πάω ναι :)

    Δημητρης, μπορώ να σου βρω χρησιμότητα αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι χρήσιμες για εσένα προσωπικά. Μπορείς για παράδειγμα να τσεκάρεις άμερα για κάποιο επείγον email που περιμένεις χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις τη συσκευή. Ή να δεις άμεσα τον καιρό που κάνει.

  • Πλάκα έχει το γκάτζετ, τα 80'ies ξαναχτυπάν με σπόντα. Total Recall και δε συμμαζεύεται.

  • Windows 7 είναι και μάλιστα στο theverge.com οταν τον ρώτησαν τι είναι είπε ότι είχαν κάνει την παρουσίαση 1 χρόνο πριν, πολύ πριν δηλαδή το BUILD. Και η πηγή που έχεις βάλει windows 7 δείχνει στις φωτογραφίες.

  • Από διάφορες πηγές συγκέντρωσα το υλικό. Μέχρι να κυκλοφορήσει θα φοράει επίσημα τα Windows 8 ;)

    Για την συσκευή έχεις να πεις κάτι, σου άρεσε, δεν σου άρεσε? Εκείνη είναι η ουσία.

  • ε άμα στο λέω και επιμένω σημαίνει πως ειναι βεβαιωμένο ;-). Δες τι λέει το zdnet https://www.zdnet.co.uk/blogs/zdnet-uk-first-take-10013312/ces-2012-intels-nikiski-concept-laptop-gets-an-outing-10025178/ και ακου τον ιδιο τον τύπο της intel στο βιντεο να το λέει https://www.theverge.com/2012/1/9/2694328/nikiski-laptop-longer-hands-on. Εξάλλου αν προσέξεις στη προ τελευταία φωτογραφία του άρθρου σου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το start buton του desktop ειναι στρογγυλό (Windows 7) ενώ σε όλα τα builds του Windows 8, ειναι τετράγωνο με γκρί φόντο. λέει η Intel πως είχαν την ιδέα του ui πριν παρουσιαστεί το πρώτο screenshot του W8. Για το mwc ελπίζω να σε γνωρίσω επιτέλους. Τόσα χρόνια διαβάζω το site σου!

    • Γιατι κολλήσαμε τώρα στο αν είναι Windows 7 ή 8?
      Σας πιστεύω παιδιά. Έχετε δίκιο.

      Για το form factor της συσκευής έγραψα το άρθρο. Τι 7 τι 8?
      Κυκλοφορεί άυριο; Windows θα φοράει αν κυκλοφορήσει και επεξεργαστή Intel.

      Δείξτε λίγο έλεος! Μην αναλωθούμε για το αν είναι 7 ή 8.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.