Lockitron, Αφήστε κλειδιά στο σπίτι και πάρτε μόνο το κινητό

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή στη ζωή σας να έχετε ξεχάσει ή ακόμα και να έχετε χάσει τα κλειδιά σας και να τα ψάχνετε για ώρες έξω από το σπίτι. Λύση έρχεται να μας δώσει το Lockitron που στόχο έχει να μας λιγοστέψει τα πράγματα που υπάρχουν στην τσέπη μας αντικαθιστώντας τα κλειδιά με το κινητό μας.

Αυτό που κάνει το Lockitron είναι να αντικαθιστά τα κλειδιά και την παλιά μας κλειδαριά με μια καινούργια η οποία χρειάζεται να είναι συνδεδεμένη μέσω ενός ethernet καλωδίου πάνω στο router και έναν υπολογιστή ή κινητό για να την χειριζόμαστε. Η σύνδεση γίνεται κρυπτογραφημένη σε ένα server και ελέγχεται την κλειδαριά από το κινητό σας όπου και αν βρίσκεστε, αφού όλα γίνονται στο cloud. Να σημειωθεί ότι υποστηρίζει και την τεχνολογία NFC που υπάρχει στο Nexus S για ακόμη πιο γρήγορη πρόσβαση.

Το πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι ότι μπορείς να έχεις πολλά “κλειδιά”/ κωδικούς, έτσι αν ξεχάσεις ή χάσεις το κινητό σου, δεν θα μείνεις απέξω καθώς μπορείς να στείλεις στους φίλους σου ή την οικογένεια σου, τα “κλειδιά” σου και να σου ξεκλειδώσουν την πόρτα από το κινητό τους. Η έκδοση αυτής της συσκευής είναι δοκιμαστική αλλά μπορείτε να την αποκτήσετε από την επίσημη σελίδα, ξεκινώντας στην τιμή των 209 ευρώ περίπου (lockitron.com)

Πηγή

Σχόλια

  • Μου φαίνεται ότι οι hackers πλέον εκτός από δεδομένα στους Η/Υ θα κλέβουν και σπίτια...

  • Εμένα πάλι μου φαίνεται οτι οι κλειδαράδες θα μπούν ταμείο ανεργείας...

  • και αν κολλησει η εφαρμογη η πεσει η μπαταρια θα μεινης εξω....

  • Ελατε τωρα.Υπαρχουν και τσεκουρια, Σε περιπτωση που πεσει η μπαταρια.

  • Καλά μέσα σε μερικές ώρες πήγαν την τιμή του 295€; Έλεος.

  • Πρώτη φορά θα πω σε κλειδαρά ότι
    κλειδώθηκα έξω επειδή δεν έχω σήμα....

  • Γιωργο προσεχουμε τι διαβαζουμε..δεν ειναι Ευρω ειναι Δολλαρια .

    295$ = 209€ (208.583€)

  • @kokour1986
    Ωραίος:P

    Βασικά @Χάρης και @Στέλιος αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς μπορεί να στην ανοίξει άλλος που έχει το "κλειδί" σας ,αλλά δεν σκεφτήκατε το πιο απλό,αν μου κόψουν το ίντερνετ δεν δουλεύει:P ή σκεφτείτε να κοπεί το ρεύμα.
    Δεν ξέρω πως λειτουργεί με το NFC(αν πρέπει να ελέγξει και εκεί στο cloud τους κωδικούς ή απλά την ξεκλειδώνει on the fly) αλλά φαίνεται πιο ασφαλές..Πρέπει να εξετάσει πολλά ζητήματα κατά την προσωπική μου άποψη η εν λόγω ετερεια πριν την "κανονική" του κυκλοφορία....

  • Πολύ απλή και ωραία υλοποίηση. Αν υπάρχει δυνατή κρυπτογράφηση και ξεδιαλύνει λίγο και το τοπίο με τα SMS και τις αλλαγές κλειδιών γιατί όχι. Εγώ θα την αγόραζα...

  • Sorry gia ta greeklish, grafw apo kinito pou exei mono English language.

    An xaseis to kin sou, pws tha boreseis na steileis to kleidi se goneis/filous, afou den exeis access se pc-kinito? (an eixes, tha tin anoiges monos sou)

  • @dimitris
    Οφείλεις να έχεις προνοήσει από πριν όπως κάνεις τώρα με τα αντικλείδια προφανώς .

    @FaTaL
    Χρησιμοποιεί HTTPS πρωτόκολλο με κρυπτογράφηση RSA,αρκετά ασφαλές μπορώ να πω:)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.