Gear

Ισραηλινοί ερευνητές χρησιμοποιούν το σώμα ως μπαταρία συσκευών

Νανοτεχνολογία που αναπτύσσουν ισραηλινοί ερευνητές μπορεί να αντλήσει ενέργεια από το ανθρώπινο σώμα για τη λειτουργία ιατρικών συσκευών. Με τη χρήση ειδικών νανοφίλμ, οι ερευνητές μπορούν να δώσουν ενέργεια σε ένα βηματοδότη ή κάποια άλλη συσκευή.

O απώτερος σκοπός των Ισραηλινών ερευνητών είναι να μην απαιτείται η χρήση ειδικών μπαταριών για τη λειτουργία αυτόνομων συσκευών, όπως είναι οι βηματοδότες, ή άλλα χρήσιμα ιατρικά εργαλεία που διασφαλίζουν την υγεία των όσων τα χρησιμοποιούν.

Το ειδικό νανο-υλικό που έχουν αναπτύξει οι Ισραηλινοί είναι πολύ λεπτό και έχει την ικανότητα της άντλησης ενέργειας από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Η κινητική ενέργεια του αίματος, καθώς αυτό κινείται μέσα στις φλέβες, μπορεί να αντληθεί για το σκοπό αυτό.

Η ακαδημαϊκή ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτή την ανακάλυψη έχει ως μέλη της επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, επιστημονικά ινστιτούτα σε Ιρλανδία, Κίνα και Αυστραλία, καθώς και το Ινστιτούτο Επιστήμης του Weizmann.

Επεξεργάστηκε την 8 Ιουλίου 2021 15:35

Σχόλια

  • Κάποιοι ψεκασμένοι μπορεί να μιλήσουν για Matrix αλλά η ποσότητα που μπορεί να παράγει το σώμα μας είναι πολύ μικρή για αυτό μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όμως στον κόσμο της νάνο ιατρικής θα είναι το Α και το Ω να μπορούν να υπάρχουν «έξυπνα» νάνο τσιπ τα οποία δεν θα χρειάζονται εξωτερική παροχή ρεύματος (όπως μικροκύματα) και θα βοηθούν και ίσως υποκαθιστούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και θα προειδοποιούν για τυχών ασθένειες εν τι γενέσει τους.

    • και για το βηματοδοτη τα ιδια λεγανε παλαιοτερα, οτι κανουν πειραματα σε καρδιοπαθεις...

      • Μήπως σας έχουν στοιχειώσει οι αρνητές και οι ψεκασμένοι βρε παιδιά; Δεν βλέπω κανέναν να σχολιάζει για συνωμοσίες ή Matrix...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.