Lamborghini Urus Concept, Κούκλα και SUV σε αναμονή…

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου έγινε μια παρουσίαση που μας δίνει ακόμα ένα επιχείρημα για να σας πούμε ότι ο κόσμος το 2012 αλλάζει και ακολουθεί αναπάντεχες ατραπούς, αφού έφτασε η στιγμή η Lamborghini να μας δείξει το concept Urus, το πρώτο της SUV-crossover. Τρέμετε! Έρχεται η αποκάλυψη, η συντέλεια και όλα τα συναφή, αλλά μην πανικοβάλλεστε. Το όχημα είναι πανέμορφο και δυναμικό, δικαιώνοντας τη φίρμα.

Το Urus θα έχει κάτω από το καπό του έναν twin turbo V8 κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 600 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα υβριδικό μοντέλο (ναι, εξακολουθούμε να μιλάμε για μια Lambo), επομένως η οδήγησή του δεν πρόκειται να προκαλεί… προβλήματα στο περιβάλλον. Στην κατασκευή του οχήματος έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων για μείωση του συνολικού βάρους, ενώ η αεροδυναμική του εκτιμάται ότι θα συντελεί στην χαμηλή κατανάλωση και την καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.

Το θέμα είναι ότι το Urus παραμένει ένα concept car, χωρίς να έχει πάρει τελική έγκριση κατασκευής από την εταιρεία, επομένως δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν και πότε θα περάσει στην παραγωγή.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Απριλίου 2012 14:07

Σχόλια

  • Μονο την φερραρι μην δω να κανω καμια τετοια μαμακια...!σορρυ κιολας αλλα δεν μπορω να βλεπω κατασκευαστριες supercar να φτιαχνουνε suv !ελεος...

  • εγω το βλεπω πολυ ωραια και καλη λυση για εναν πολιτικο της ελλαδας... τι να χαλαει τα λεφτα του στα φτηνα. κριμα τα καμαρια μας . παντως ειναι ωραιο ασχετα αν η κινηση αυτη θα αποδωσει ! μιλαμε για μια τοπ κατασκευαστρια εταιρεια.

  • παρολο που εχω τη murcelago ενος φιλου αυτη την περιοδο δε θα ηταν καξη η αποκτηση πραγματικα πολυ ωραιο και διαφωνω τον george

  • Αν η Lamborghini θέλει να παραμείνει brand πιστό σε κάποιες αξίες, αυτό το Ες Γιου Βι δεν πρέπει να βγει στους δρόμους. Ξεφτίλα για τη Lamborghini να βγάλει τέτοιο γάιδαρο.

  • @Ιωαννης, μην ανυσηχεις, η Φερραρι ειναι ιταλικη και δεν προκειται να κανει τετοιες αηδιες. Η λαμποργκινι με δεδομενο πως ειναι στα χερια του γερμανικου γκρουπ Βαγκ μεσω Αουντι, ηταν αναμενoμενο και συζητιοτανε εδω και καιρο. Μετα την επιτυχια της Καγιεν (rebadged vw touareg) και την "αδελφοποιηση" πορσε-λαμπο μεσα στο γκρουπ αναμενονται και αλλα "τερατα" στο βωμο της αγοραστικης τασης που θελει crossover-suv.
    BTW, ειδα σημερα μια bmw X1 και επαθα πλακα με το τι πλασαρεται στον κοσμο και αυτος το αγοραζει. Νταξ, κουμαντο στην τσεπη του κανει ο καθενας μονος του βεβαια, just saying.. Ηταν εκτρωμα.

  • το ελπιζω μαριε!ελπιζω και να μην φτιαξει τετοιο πραγμα..και να μεινει παντα ιταλικη!
    πω καλα εισαι...!
    καλα..το x1 ειναι ενταξει μπροστα στο x6 ...εκεινο και αν ειναι εκτρωμα!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.