Mackmyra Intelligens: Το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που παρασκευάστηκε με AI

Το αποστακτήριο σουηδικού ουίσκι Mackmyra έχει λανσάρει το Intelligens, το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Αυτό είναι το πρώτο AI ουίσκι στον κόσμο

Το AI, που κατασκευάστηκε από τη σουηδική εταιρεία τεχνολογίας Fourkind και βασίστηκε στην πλατφόρμα Microsoft Azure, ανέλυσε πάνω από 70 εκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς ουίσκι με βάση τις αρχικές 75 συνταγές της Mackmyra.

Επιτηρούμενο από την ειδικό στα μείγματα ουίσκι της Mackmyra, Angela D’Orazio, το AI έλαβε διάφορες πληροφορίες, όπως reviews, βαθμολογίες και εκτιμήσεις εκπροσώπων της εταιρείας. Έπειτα, ανέλυσε όλα τα δεδομένα χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο και ανέπτυξε την τελική συνταγή Intelligens, η οποία είναι βασισμένη σε ό,τι αρέσει στους γνώστες του καλού ουίσκι.

Ο Jarno Kartela, βασικός συνεργάτης του τμήματος machine learning στην Fourkind, δήλωσε ότι οι αλγόριθμοι δεν έχουν μυαλό, οπότε χρειάστηκε να ορίσουν μία νέα προσέγγιση ώστε το AI να καταλάβει κάτι τόσο περίπλοκο όσο το ουίσκι.

Mackmyra, Mackmyra Intelligens: Το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που παρασκευάστηκε με AI

Μπορεί οι μηχανές να μην διαθέτουν ανθρώπινη τεχνογνωσία, αλλά εμείς μπορούμε να τις διδάξουμε, ώστε να κατανοούν τα στοιχεία που συνθέτουν τις προηγούμενες συνταγές, πρόσθεσε. Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε στις μηχανές πληροφορίες όπως η γνώμη των πελατών και των εμπειρογνωμόνων για το εκάστοτε προϊόν, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ουίσκι της Mackmyra.

Η αρχική παρτίδα του Intelligens λέγεται ότι περιέχει νότες βανίλιας, βελανιδιάς, εσπεριδοειδών και αχλαδιού, και εμφιαλώνεται στο 46,1% abv. Ενώ η τιμή ανά φιάλη 70cl είναι £59.90 ή περίπου 70 ευρώ, με τα μεταφορικά να ανέρχονται στις £30 ή περίπου 40 ευρώ.

Τέλος, η φιάλη του Intelligens διαθέτει ετικέτα NFC, την οποία οι χρήστες smartphone μπορούν να σαρώσουν για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το ουίσκι της Mackmyra.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iPhone

iOS 18: Οι εφαρμογές μπορούν να ανοίγουν χωρίς να ξεκλειδωθεί η συσκευή

Εκτός από το Apple Intelligence, στο iOS 18 υπάρχουν πολλές λειτουργίες που δε βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και έρχονται στους χρήστες iPhone φέτος.

Software AI Galaxy Samsung

Samsung Galaxy AI: Οι λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες σε 200 εκατ. συσκευές φέτος

H Samsung αποκάλυψε τα Galaxy Z Fold6, Z Flip6,Watch7, Watch Ultra, Buds3, Buds3 Pro και όλες τις λεπτομέρειες για το Galaxy Ring.

Gear AI Apple Mac

Apple M5 τσιπ: Η σχεδίαση διπλής χρήσης θα τροφοδοτήσει μελλοντικούς Mac και σέρβερ τεχνητής νοημοσύνης

Πληροφορίες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια πιο προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας SoIC για τα τσιπ M5 της.

Software AI Apple featured

Η Apple ξεκίνησε να εργάζεται στο iOS 19 για το επόμενο έτος

H Αpple έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο iOS 19 τη στιγμή που απέχουμε ακόμη περίπου δυόμισι μήνες από την κυκλοφορία του iOS 18.