MasterCard: Μετατρέπει τα πάντα σε συσκευές πληρωμών

Όταν μιλάμε για πληρωμές, σήμερα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι από τα μετρητά. Μπορείς να χρησιμοποιείς χρεωστικές, πιστωτικές κάρτες, συστήματα πληρωμών όπως Apple Pay,Android Pay, Samsung Pay κλπ. Όλο και περισσότερες εταιρείες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των ανέπαφων πληρωμών.

Μια από αυτές είναι και η MasterCard, η οποία πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο με τις κάρτες, θέλει να μετατρέψει κάθε συσκευή σε συσκευή πληρωμής. Δεν μιλάμε μόνο για smartphone, αλλά για διάφορα αξεσουάρ όπως μπρελόκ, δαχτυλίδι, κολιέ κλπ.

Η MasterCard συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή μόδας Adam Selman, General Motors, Nymi (κατασκευαστή wearables), Ringly (σχεδιάζει έξυπνα κοσμήματα) και την TrackR που κατασκευάζει Bluetooth συσκευές, προκειμένου να λανσάρουν διάφορά gadgets τα οποία θα λειτουργούν και ως συσκευές mobile πληρωμών. Για παράδειγμα, θέλεις να πας γα τρέξιμο, αντί να πάρεις πορτοφόλι μαζί σου, πληρώνεις από το smartband ή από το έξυπνο δαχτυλίδι.

Αυτό που θέλει η Mastercard είναι να “μην υπάρχουν περιορισμοί ως προς τον τρόπο που θα γίνονται οι mobile πληρωμές, από το μπρελόκ, το κινητό, το ρολόι, τα κοσμήματα ή τα ρούχα σου”.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 13:40

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.