MIT Sapple: Αισθητήρας ελέγχει την υγεία των ανθρώπων χρησιμοποιώντας οικιακές συσκευές

, MIT Sapple: Αισθητήρας ελέγχει την υγεία των ανθρώπων χρησιμοποιώντας οικιακές συσκευές

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως θα αλλάξει για πάντα τις συνήθειες των ανθρώπων καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας. Στην αγορά μέχρι σήμερα υπάρχουν αρκετές wearable συσκευές οι οποίες ελέγχουν την υγεία του χρήστη. Ερευνητές από του τμήματος Computer Science και Artificial Intelligence Lab (CSAIL) του MIT ανέλαβαν να δημιουργήσουν μία νέα συσκευή ονόματι Sapple, η οποία ενσωματώνει αισθητήρες για να ελέγχει την υγεία των ανθρώπων. Το διαφορετικό όμως αυτήν της συσκευής σε σχέση με τα wearable είναι ότι τοποθετείται μέσα στο σπίτι.

Πως δουλεύει το Sapple

Το Sapple έχει την δυνατότητα να εντοπίσει πότε χρησιμοποιούνται οι οικιακές συσκευές όπως είναι το σεσουάρ, η κουζίνα, ο φούρνος μικροκυμάτων και άλλες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συνεχόμενη παρακολούθηση αυτών των συνηθειών θα μπορούσε να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας.

Το Sapple τοποθετείται μέσα στο σπίτι και ενσωματώνει δύο αισθητήρες, εκ των οποίων ο ένας είναι location-based και υπολογίζει τον χώρο στον οποίο κινείται ένας άνθρωπος. Ο δεύτερος αισθητήρας υπολογίζει την ενέργεια που καταναλώνεται όσο ο άνθρωπος είναι στο σπίτι από την χρήση των οικιακών συσκευών. Τα δεδομένα αυτά συνδυάζονται με τον πρώτο αισθητήρα και έπειτα μπορεί να καθοριστεί πότε ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί μία συσκευή και για πόση ώρα.

Πλεονεκτήματα

Με την χρήση αυτών των δεδομένων, οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να γνωρίζουν αν ο ασθενής τους προσέχει για την υγεία του, αν ετοιμάζει σωστά το φαγητό του, αν κινείται και άλλα.

Απόρρητο

Σημαντικό παράγοντα για τους ανθρώπους παίζει και το απόρρητο. Οι ερευνητές του MIT αναφέρουν ότι η συσκευή θα χρησιμοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις που ο γιατρός θα πρέπει να ελέγχει απομακρυσμένα την πορεία του ασθενή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.