Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

Apple iMac, Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

Στην εκδήλωση “Scary Fast”, η Apple, εκτός από τα νέα Μ3 τσιπ και τα νέα MacBook, παρουσίασε το iMac 24 ιντσών με το νέο τσιπ M3, περισσότερη μνήμη και ray tracing.

Σχεδιαστικά, το M3 iMac είναι παρόμοιο με την προηγούμενη γενιά iMac που τροφοδοτείται από το τσιπ M1, αλλά το νέο τσιπ M3 το κάνει έως και 2 φορές ταχύτερο από το M1 iMac, έως και 2,5 φορές ταχύτερο από το iMac 27 ιντσών που φοράει επεξεργαστή Intel και έως και 4x ταχύτερο από το iMac 21,5″ επίσης με Intel.

Apple iMac, Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

Το M3 iMac – με macOS Sonoma – έχει επίσης περισσότερη ενσωματωμένη μνήμη. Η έκδοση με GPU 8 πυρήνων στο M3 διαθέτει 8 GB, 16 GB και 24 GB RAM και επιλογές αποθήκευσης SSD 256 GB, 512 GB και 1 TB, ενώ το μοντέλο GPU 10 πυρήνων διαθέτει επιλογή αποθήκευσης 2 TB. Υπάρχει επίσης μια έκδοση GPU 10 πυρήνων με 512 GB βασικού αποθηκευτικού χώρου.

Η παραλλαγή GPU 8 πυρήνων διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt 3/USB 4, ενώ το μοντέλο GPU 10 πυρήνων διαθέτει δύο επιπλέον θύρες USB-3. Το πρώτο διατίθεται σε μπλε, πράσινο, ροζ και ασημί, ενώ το δεύτερο έχει τρεις ακόμη επιλογές – κίτρινο, πορτοκαλί και μωβ. Ανεξάρτητα από το μοντέλο που αγοράζετε, παίρνετε ασορτί wallpaper και αξεσουάρ.

Apple iMac, Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

Εκτός από το νέο τσιπ, o ανανεωμένος iMac 24 ιντσών διαθέτει Wi-Fi 6E για καλύτερες ταχύτητες λήψης και Bluetooth 5.3 για βελτίωση της συμβατότητας με τα πιο πρόσφατα αξεσουάρ Bluetooth. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για Gigabit Ethernet στα μοντέλα GPU 10 πυρήνων, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί στην έκδοση GPU 8 πυρήνων.

Η οθόνη 24″ του M3 iMac είναι οθόνη Retina 4,5K ανάλυσης 4.480×2.250 pixel και φωτεινότητας 500 nits. Το M3 iMac διαθέτει σύστημα έξι ηχείων και υποστηρίζει Spatial Audio και Dolby Atmos. Διαθέτει επίσης FaceTime 1080p κάμερα και μια συστοιχία τριών μικροφώνων “ποιότητας στούντιο”.

Apple iMac, Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

Η Apple δηλώνει ότι το iMac M3 είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στη βάση, μαγνήτες από σπάνια γαιώματα και ανακυκλωμένη κόλληση από κασσίτερο σε πολλές κύριες πλακέτες, με τον επίχρυσο plating τους να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο χρυσό – κάτι πρωτοποριακό για ένα iMac.

Apple iMac, Νέος iMac 24″ από την Apple: Τσιπ M3 και περισσότερη μνήμη

To iMac M3 με βασική 8πύρηνη GPU κοστίζει 1.299 $, ενώ το μοντέλο 10-πύρηνων GPU ξεκινά από 1.499 $. Και τα δύο είναι διαθέσιμα για παραγγελία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Apple σε 27 χώρες, με την παράδοση να ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.