Nikon D810A: Η πρώτη της DSLR για αστροφωτογράφηση [videos]

Οι περισσότεροι φωτογράφοι μπορεί να αρκούνται στο να φωτογραφίζουν τα τοπία στη γη ή πρόσωπα, όμως υπάρχουν και αυτοί που ασχολούνται με το διάστημα και την φωτογράφιση των άστρων. Γι αυτό η Nikon ανακοίνωσε την πρώτη της DSLR μηχανή ειδικά για αστροφωτογραφήσεις ακολουθώντας το παράδειγμα της Canon με την Canon EOS 60Da.

Μόνο που η Nikon εκτοξεύει την ανάλυση στα 36 Μegapixels σε Full Frame αισθητήρα (η Canon EOS 60Da έχει APS-C αισθητήρα).

Η νέα Nikon D810a είναι πιο ευαίσθητη στο φάσμα μήκους κύματος H-alpha για καλύτερη καταγραφή των νεφελωμάτων (σε κανονικές φωτογραφίες την ημέρα έχουμε μία ελαφριά κόκκινη απόχρωση) και έχει νέα λειτουργία manual έκθεσης με διάρκεια ως και 15 λεπτά (900 δευτερόλεπτα).

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να δει στην οθόνη της μηχανής μία προεπισκόπηση του αποτελέσματος (όταν έχει επιλέξει τις λειτουργίες Bulb και Time) ώστε να μπορεί να καδράρει πιο εύκολα και να εστιάσει με επιτυχία.
Τέλος η γραμμή για την ευθυγράμμιση του ορίζοντα έχει γίνει κόκκινη για να μην ενοχλεί κατά τις βραδινές λήψεις και υπάρχει δυνατότητα να ρυθμιστεί η φωτεινότητα της οθόνης των ενδείξεων μέσα στο οφθαλμοσκόπιο.

Η Nikon D810A θα είναι διαθέσιμη τον Μάιο στην τιμή των 3.800 δολαρίων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο pttl.gr

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.