Nissan DeltaWing, Ένα όχημα που θα μπορούσε να οδηγεί ο Batman

H Nissan εξέλιξε ένα πρωτότυπο πίστας που μοιάζει να είναι φτιαγμένο μετά από παραγγελία του ίδιου του… Batman, μόνο που αυτό εδώ είναι πραγματικό και όχι προϊόν φαντασίας. Αποτελεί μία σπουδή πάνω στην αεροδυναμική συμπεριφορά και προορίζεται να βάζει φωτιά στις πίστες. Ο σκοπός του εντυπωσιακού πρωτοτύπου είναι να βάλει την ιαπωνική εταιρεία στον απαιτητικό αγώνα 24 ωρών του Le Mans με αξιώσεις.

H Nissan συνεργάζεται με τη Michelin σε ένα όχημα που ζυγίζει μόλις 600 κιλά μαζί με τα καύσιμα και τον οδηγό, με τον κινητήρα του να είναι δανεισμένος από το Juke DIG-IT. Πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο που έχει υπερτροφοδοτούμενα 1.600 κυβικά εκατοστά και παράγει 300 ίππους. Εννοείται ότι η κίνηση πηγαίνει στους πίσω τροχούς, ενώ η αεροδυναμική του αντίσταση είναι σαφώς μειωμένη, για αντοχή και επιδόσεις.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 14 Μαρτίου 2012 16:59

Σχόλια

  • Αλλο Datsun αλλο Nissan....

    α και μιας και ειπαμε Nissan...απλα ριξε μια ματια στο GTR...που εχει 100χιλιαρικα και ειναι ενα πραγματικα supercar...

  • Συμφωνώ με τον Ιωάννη...επίσης ρίξε μια ματία σε αγώνα που έγινε με το Nissan GTR και ορισμένες porsche ferrari bmw mercedes...το αποτέλεσμα μιλάει απο μόνο του...οπότε respect japan-nissan

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.