Nokia OZO: Η φουτουριστική virtual reality κάμερα

Η Nokia είχε δώσει προσκλήσεις για press event που θα πραγματοποιούσε στις 28 Ιουλίου, χωρίς να επισημάνει τι θα ανακοινώσει. Όσοι περίμεναν να δουν το πρώτο της smartphone στην μετά – Microsoft εποχή, μάλλον θα απογοητευτούν. Ωστόσο, η Nokia ανακοίνωσε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Η Nokia OZO είναι μια φουτουριστική virtual reality κάμερα, η οποία βάζει την φινλανδική εταιρεία σε νέα εδάφη. Η κάμερα απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να τραβούν περιεχόμενο σε virtual reality και όχι στους απλούς καθημερινούς χρήστες.

Το design της Nokia OZO θυμίζει μπάλα ποδοσφαίρου και έχει ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνα περιμετρικά, προκειμένου να τραβά από όλες τις γωνίες. Τραβά στερεοσκοπικό 3D βίντεο μέσω των 8 συγχρονισμένων αισθητήρων και συλλαμβάνει τον χωρικό ήχο μέσω των 8 ενσωματωμένων μικροφώνων. Το software της OZO ενεργοποιεί real-time 3D viewing

Πρόκειται για μια πράγματι ενδιαφέρουσα συσκευή με την οποία η Nokia θέλει να δείξει ότι μετά το deal με την Microsoft, ανοίγει τους ορίζοντές της και επεκτείνεται και σε άλλους τομείς.

Η τιμή της Nokia OZO δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά φανταζόμαστε ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα οικονομική, ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.