Το Tablet των 100 δολαρίων

Θυμάστε το laptop των 100 δολαρίων που η τιμή του ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα. Αυτή τη φορά το Ίδρυμα OLPC (One Laptop Per Child) ελπίζουμε να τα καταφέρει και διαθέσει όπως υπόσχεται μέσα στην επόμενη χρονιά το Tablet των 100 δολαρίων. Σε συνεργασία με την εταιρεία Marvel ανακοινώθηκαν τα σχέδια για το Moby, ένα linuxάτο Tablet με οθόνη αφής 10 ιντσών, επεξεργαστή 1GHz Marvell ARMADA 610, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, ραδιόφωνο FM και κάμερα. Να το δω και να μην το πιστέψω.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 9:31

Σχόλια

  • Αποκλειεται Αναλογια Τιμης και αυτων που προσφερει, δεν συναδουν..

  • Ούτε εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα κατεφέρει να κυκλοφορήσει στην αγορά.Αλλά μακάρι.Με εκατό ευρώ όντως θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να γνωρίσει το ίντερνετ

  • Ούτε καν 100euro αν βάλεις την αναλογία ευρώ/δολάριο. Τουλάχιστον θα γίνει η αιτία για μια πιο εξορθολογισμένη τιμολόγηση από τους άλλους. Αν σκεφτείς ότι ο Κινέζος στο βγάζει με 60euro (πιο πίσω τεχνολογικά) τότε βάση παραγωγής που σκοπεύουν δεν είναι ακατόρθωτο σαν νούμερο.

    Έτσι πήγαν να κάνουν με το netbook που αν και δεν πούλησε τα προβλεπόμενα έριξαν τις τιμές οι υπόλοιποι.

  • Όπως και νά'χει, εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι, αφού οποιεσδήποτε προσπάθειες ενέργειες φτηνότερων συσκευών θα αντιγραφούν και στις ανεπτυγμένες αγορές. Με τo OLPC δε βγήκαν και τα netbooks?

  • Μια διόρθωση μόνο. Αυτό δεν είναι linux. Android ειναι που ούτε κανονικό πυρήνα δεν έχει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.