Gear

Omega Charger: Ο πρώτος φορτιστής USB-C 200W τεχνολογίας GaN

Η εταιρεία Chargeasap είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά τον πρώτο φορτιστή USB-C των 200W, με την ονομασία Omega Charger. Ο νέος φορτιστής της εταιρείας μπορεί να προσφέρει ταυτόχρονη φόρτιση από 100W στις δύο USB-C θύρες του, μέσω της τεχνολογίας USB Power Delivery 3.0.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Omega Charger είναι σε θέση να φορτίζει 2 MacBook Pro 16 ιντσών ταυτόχρονα, σε πλήρη ταχύτητα. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε τις θύρες για να φορτίζετε ταυτόχρονα οποιοδήποτε laptop, smartphone ή αξεσουάρ έχετε. Τέλος, έρχεται σε εντυπωσιακά μικρό και εύκολο στη μεταφορά μέγεθος.

Για να επιτευχθούν τα 200W έγινε χρήση της τεχνολογίας GaN, την οποία είδαμε και στο φορτιστή του Xiaomi Mi 11. Η νέα τεχνολογία ημιαγωγών μπορεί να προσφέρει σε μικρό μέγεθος έως και 2.5 φορές ταχύτερη φόρτιση από τον standard φορτιστή του 1A. Η τεχνολογία GaN είναι σε θέση να μεταφέρει ηλεκτρόνια 1000 φορές πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το πυρίτιο.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά, καθώς και η τιμή και η διαθεσιμότητα, του Omega Charger των 200W θα ανακοινωθούν επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2021 στο Λας Βέγκας, η οποία ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Επεξεργάστηκε την 7 Ιανουαρίου 2021 19:02

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.