One More Thing: Τι περιμένουμε να δούμε στο επερχόμενο Apple Event

Apple, One More Thing: Τι περιμένουμε να δούμε στο επερχόμενο Apple Event

Όπως γνωρίζουμε, η Apple θα πραγματοποιήσει ένα νέο event αύριο, 10 Νοεμβρίου, στο οποίο μας προετοιμάζει για “One More Thing”. Αυτή είναι η ιστορική φράση του Steve Jobs, με την οποία πάντα μας αποκάλυπτε κάτι εντυπωσιακό, ενώ την ακούσαμε για τελευταία φορά το 2017 με την αποκάλυψη του iPhone X. Όμως, πάμε να δούμε τι περιμένουμε να δούμε από το νέο Apple event; Πάμε να δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Mac με Apple Silicon

Η Apple μας είχε προετοιμάσει για τη σταδιακή της μετάβαση σε ARM αρχιτεκτονική, με τα πρώτα μοντέλα να έρχονται πριν το τέλος του έτους. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν τρία μοντέλα, ενώ αρχικά περιμέναμε μόλις ένα. Τα δύο μάλιστα αφορούν τη σειρά MacBook Pro, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ένα μοντέλο των 13 ιντσών και ένα των 16 ιντσών.

Επίσης, θα δούμε και ένα νέο, MacBook Air μοντέλο με ARM, το οποίο θα έρθει και αυτό με οθόνη 13 ιντσών. Δυστυχώς προς το παρόν δε γνωρίζουμε σε τι configurations θα κυκλοφορήσουν τα νέα MacBook ούτε και σε τι τιμή, όμως αυτό που περιμένουμε σίγουρα είναι μία μεγάλη διαφορά στη διάρκεια της μπαταρίας τους.

Στο εσωτερικό των νέων MacBook, περιμένουμε να δούμε το A14X Bionic, το πρώτο Apple Silicon για ARM. Ήδη έχουμε δει τη δύναμη του με το πέρασμα του από το Geekbench, όπου και μπόρεσε να καταστρέψει εντελώς τον ανταγωνισμό και συγκεκριμένα ένα MacBook 16 ιντσών με Intel Core i9. Οπότε, ίσως το ARM μέλλον που έχει οραματιστεί η Apple να μπορεί να προσφέρει όντως επιδόσεις και μπαταρία όπως ποτέ άλλοτε.

Κυκλοφορία του macOS Big Sur

Αν και βρίσκεται εδώ και μήνες σε μορφή beta, περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του νέου λογισμικού της Apple σε stable έκδοση για όλους. Το macOS Big Sur προσφέρει ανανεωμένο σχεδιασμό, με νέο design για ευκολότερη πλοήγηση, ταχύτερο και ασφαλέστερο Safari Browser και μία εντελώς νέα εμπειρία μηνυμάτων.

Όπως πάντα, στο επίκεντρο του νέου λειτουργικού της Apple είναι η ιδιωτικότητα των χρηστών, με την εταιρεία να προσφέρει πληροφορίες απορρήτου στις εφαρμογές πριν τη λήψη τους, με έναν εντελώς νέο τρόπο ταξινόμησης των εφαρμογών στο Mac App Store, το οποίο θα βοηθήσει τους χρήστες στην ορθή κατανόηση των όρων του τι κατεβάζουν.

Apple AirTags και AirPods Studio

Αν και έχουν μικρές πιθανότητες, ίσως δούμε τα Apple AirTags αλλά και τα AirPods Studio στο νέο event της εταιρείας. Τα περιμένουμε εδώ και μήνες και οι leaksters ήταν σίγουροι ότι θα δούμε τουλάχιστον ένα εξ αυτών στο προηγούμενο event της εταιρείας, όμως δεν ήρθαν ποτέ. Βέβαια, κρατάμε μικρό καλάθι προς το παρόν, γιατί δεν υπάρχει καμία νεότερη αναφορά, όμως ελπίζουμε πάντα.

Να θυμίσουμε πως το event θα πραγματοποιηθεί αύριο, 10 Νοεμβρίου, στις 20:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Όπως πάντα, θα σας μεταφέρουμε ζωντανά όλες τις ανακοινώσεις, μέσα από τα αντίστοιχα post. Εσείς τι θα θέλατε να δείτε στο επερχόμενο “One More Thing” event;

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.