Perpetua Power, Θερμοηλεκτρικό ρολόι φορτίζεται από το ανθρώπινο σώμα

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι μπορείτε να φορτίσετε τις φορητές συσκευές σας με την θερμότητα του σώματός σας; Στον απόηχο της φετινής CES έκανε την εμφάνιση του ένα πρωτότυπο ρολόι χειρός, προϊόν της εταιρείας Perpetua Power, το οποίο έχει την ικανότητα να μετατρέπει την θερμική ενέργεια του ανθρωπίνου σώματος σε ηλεκτρική, κάνοντας χρήση μιας μικροσκοπικής θερμοηλεκτρικής γεννήτριας μικρότερης από ένα κέρμα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία αυτή και η ποσότητα της ενέργειας που παράγεται από τη θερμότητα του σώματος είναι ανάλογη προς το εμβαδόν επιφανείας που αγγίζει το δέρμα.

Τεχνικά λοιπόν θεωρείται εφικτό το γεγονός ότι κάνοντας χρήση μεγαλύτερης επιφάνειας μπορούμε να παράγουμε και περισσότερη ενέργεια.

Είναι μια μορφή “καθαρής” ενέργειας που θα μπορεί να κάνει πιο έντονη την παρουσία της μέσω του wearable computing, που κατά πολλούς θα είναι η τεχνολογία που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Ιδέες και υλοποιήσεις σαν αυτές είναι ριζοσπαστικές και πραγματικά θα πρέπει να τις υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας, όταν θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Ιανουαρίου 2013 21:06

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.