Philips: LED λάμπες μετατρέπονται σε εσωτερικό GPS για supermarket [video]

Η Philips επιχειρεί να βάλει τέλος στις ατελείωτες βόλτες μέσα στο σουπερμάρκετ από τον έναν διάδρομο στον άλλο, προκειμένου να βρείτε αυτό που ψάχνετε ή προσφορές. Δημιούργησε LED λάμπες φωτισμού οι οποίες στέλνουν προσφορές και location data στα smartphones των πελατών που βρίσκονται εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα.

Το πρώτο supermarket που δοκιμάζεται η νέα τεχνολογία είναι τα Carrefour, στη Lille της Γαλλίας. Η νέα τεχνολογία μεταδίδει κωδικούς μέσω κυμάτων φωτός τα οποία δεν είναι ορατά από το ανθρώπινο μάτι, αλλά μπορούν να εντοπιστούν από την κάμερα κάθε smartphone.

Η καινοτομία αυτή είναι μια εναλλακτική των Bluetooth-based “beacons” που εγκαθίστανται σε πολλά καταστήματα. Κάθε λάμπα μεταδίδει έναν ξεχωριστό κωδικό θέσης ο οποίος περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες. Όταν ο χρήστης ανοίξει την συμβατή εφαρμογή και στρέψει την κάμερα του κινητού να δει προς τα πάνω, τότε θα εντοπίσει την θέση της προσφοράς που τον ενδιαφέρει με ακρίβεια ενός μέτρου.

Παράλληλα, η Philips αναφέρει ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο απαιτεί 50% λιγότερη ενέργεια από ό,τι τα παλιά φώτα τα οποία αντικατέστησε.

Δείτε το video:

Πηγή: 1,2

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.