Gear

PowerEgg X: Drone με AI κάμερα και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K [CES 2020]

Η PowerVision είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα επαναστατικά drones που κατασκευάζει. Αυτή τη φορά, η εταιρεία βρέθηκε στην έκθεση CES 2020, όπου παρουσίασε το PowerEgg X, ένα drone το οποίο μπορεί να πετά στη βροχή, διαθέτει AI και κάμερα που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K.

Χαρακτηριστικά

Tο PowerEgg X έχει εντυπωσιακά μικρό μέγεθος, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο είναι δυνατό κανείς να το κρατάει μέσα στην παλάμη του. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αποτέλεσε τον πρωταρχικό σκοπό της εταιρεία, καθώς ανέπτυσσε το drone. Η PowerVision αναφέρει ότι το νέο της drone είναι μη επανδρωμένο αεροσκάφος και φορητή κάμερα, ταυτόχρονα.

Πέρα από το αυτόματο stabilization και το gimbal που θα συναντήσουμε στις κάμερες αρκετών drones, η κάμερα του PowerEgg X είναι εφοδιασμένη με αλγόριθμο AI. Χάρη στον αλγόριθμο αυτό, η κάμερα μπορεί να εντοπίζει πρόσωπα και σταδιακά να εκπαιδεύεται, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή εγγραφή βίντεο με επίκεντρο συγκεκριμένα αντικείμενα.

Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι το κύριο αντικείμενο της κινηματογράφησης δεν χρειάζεται να είναι άνθρωπος. Η AI κάμερα του PowerEgg X μαθαίνει με τον χρόνο να χειρίζεται οποιοδήποτε αντικείμενο και μπορεί να ακολουθεί την κίνηση του είτε αυτή είναι εντός, είτε εκτός του οπτικού της πεδίου.

Το AI της κάμερας του Egg X χρησιμεύει στην εκτέλεση χειρονομιών για τον χειρισμό του. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το PowerEgg X είναι ήδη διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και η τιμή του ξεκινά από τα 899 δολάρια Αμερικής ή περίπου 810 ευρώ.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.