Razer Nabu, Smartband με δύο οθόνες

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για gamers (keyboards, mice κ.ά) αλλά και φορητών κονσολών και laptops, Razer ανακοίνωσε στην CES 2014 το Razer Nabu, ένα “περικάρπιο” που διαφοροποιείται σε ένα σημαντικό τομέα από τα υπόλοιπα smartbands ή wristbands που παρουσιάστηκαν κατά δεκάδες φέτος στην γνωστή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων. Έχει δύο οθόνες OLED.

Το Razer Nabu “ζευγαρώνει” με οποιαδήποτε iOS ή Android συσκευή μέσω Bluetooth 4.0 και απεικονίζει ειδοποιήσεις σχετικά με εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, emails κ.λπ. Ο χρήστης μπορεί να παραμετροποιήσει τα είδη των ειδοποιήσεων που θα απεικονίζει και υποστηρίζονται αρκετές εφαρμογές ανάμεσα στις οποίες WeChat, Twitter, Facebook, Instagram και Skype.

Τα περισσότερα smartbands “απεικονίζουν” τις ειδοποιήσεις σε μία οθόνη στο πάνω μέρος του καρπού, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να τις δει και να τις διαβάσει ο καθένας. Το Razer Nabu ωστόσο στο πάνω μέρος του καρπού, έχει μία μικρή οθόνη που ονομάζεται “Public Icon Screen” (OLED, 32 x 32 pixels) και η οποία απεικονίζει διακριτικά μόνο τα εικονίδια των εφαρμογών από τις οποίες λαμβάνεται τις σχετικές ειδοποιήσεις. Η οθόνη στην άλλη πλευρά του καρπού (OLED, 128 x 32 pixels) που ονομάζεται “Private Message Screen” απεικονίζει περισσότερες λεπτομέρειες όπως την επαφή που σας κάλεσε, κάποιο μήνυμα κ.λπ. Χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα επιτάχυνσης, το Nabu αντιλαμβάνεται πότε έχετε γυρισμένο τον καρπό σας και τότε μόνο ενεργοποιείται η Private Message Screen.

Η τεχνολογία Pulse είναι ένα ακόμη ξεχωριστό χαρακτηριστικό. Όταν ένα Nabu ανιχνεύσει κάποιο άλλο του είδους του, οι χρήστες τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια από τις γνωστές social discovery apps για να γνωριστούν. Φυσικά το Nabu μπορεί να ελέγχει τις θερμίδες που καίγονται όταν αθλείστε, τα βήματα που κάνετε,τις αποστάσεις που διανύετε κ.ά. Η τιμή όταν κυκλοφορήσει θα είναι 49 δολάρια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Ιανουαρίου 2014 15:28

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.