Gear

Η Samsung ανακοινώνει επίσημα την ταχύτερη LPDDR5X DRAM όλων των εποχών

Η Samsung ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραγωγής της LPDDR5X DRAM (Dynamic Random Access Memory), της ταχύτερης μνήμης που αγγίζει ταχύτητες 8,5 Gbps. Η νέα RAM αυτής της τεχνολογίας ξεπέρασε άνετα τα 7,5 Gbps που είχαν επιτευχθεί τον Μάρτιο.

Η τεχνολογία LPDDR5X δεν είναι καινούργια στην αγορά, με πολλά smartphone να έχουν ήδη υιοθετήσει την πλατφόρμα. Ωστόσο, η νέα μνήμη θα επιτρέψει την επίτευξη ακόμη υψηλότερων ταχυτήτων με ελάχιστο εσωτερικό επανασχεδιασμό.

Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τα επίπεδα υψηλών επιδόσεων της LPDDR5X της επιτρέπουν να βρει εφαρμογή και σε υπολογιστές, servers και αυτοκίνητα, σύμφωνα με τη Samsung.

Ο Daniel Lee, EVP της Ομάδας Σχεδιασμού Προϊόντων Μνήμης στη Samsung, αποκάλυψε ότι η συνεργασία με την Qualcomm για την ανάπτυξη της μνήμης DRAM LPDDR5X 8,5 Gbps επέτρεψαν στην εταιρεία να επιταχύνει τη διαθεσιμότητα στην αγορά για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Ziad Asghar, Αντιπρόεδρος Διοίκησης Προϊόντων της Qualcomm, συμπλήρωσε ότι η εταιρεία του Σαν Ντιέγκο είναι η πρώτη στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζει τη νέα ταχύτερη μνήμη στα chipset της.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.