Snapdragon 735: Έτοιμος προς κυκλοφορία, διέρρευσε εταιρικό έγγραφο με τις προδιαγραφές

Snapdragon 735, Snapdragon 735: Έτοιμος προς κυκλοφορία, διέρρευσε εταιρικό έγγραφο με τις προδιαγραφές

Η Qualcomm αποκάλυψε τον Snapdragon 730 μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά ο Snapdragon 735 μόλις έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο, χάρη σε ένα εσωτερικό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τις βασικές προδιαγραφές του μελλοντικού chipset.

Ο Snapdragon 735 φαίνεται να είναι χτισμένος πάνω σε μία διαδικασία 7nm, όπως το σημερινό flagship της Qualcomm ο Snapdragon 855. Ο νέος επεξεργαστής θα είναι οκταπύρηνος και θα έχει μία νέα core διαμόρφωση 1 + 1 + 6, δηλαδή κάτι ενδιάμεσο των 2 + 2 + 4 και των 2 + 6 που έχει ο Snapdragon 730.

Οι ταχύτητες που θα έχουν οι Kryo 400 πυρήνες του Snapdragon 735 αναμένεται να είναι 2.9GHz, 2.4GHz και 1.8GHz για τους έξι τελικούς πυρήνες. Κατά πάσα πιθανότητα οι δύο κύριοι πυρήνες θα είναι Cortex-A76, ενώ οι άλλοι έξι θα είναι Cortex-A55.

Σε σύγκριση με τον Snapdragon 730 που έχει την GPU Adreno 618 χρονισμένη στα 825MHz, ο Snapdragon 735 έχει την GPU Adreno 620 χρονισμένη στα 750MHz. Επίσης, ο νέος επεξεργαστής θα έχει τον NPU220 ο οποίος θα χρονίζει μέχρι και το 1GHz για λειτουργίες που σχετίζονται με το AI. Τέλος, ο Snapdragon 735 θα έχει και 5G μόντεμ.

Η πηγή που δημοσίευσε το εσωτερικό έγγραφο είναι η ίδια με αυτή που μας είχε δώσει τις πληροφορίες για τον Snapdragon 730, οπότε ίσως η παραπάνω εικόνα να έχει κάποια δόση αλήθειας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».