Snapdragon 820: Η Qualcomm ετοιμάζει νέα οκταπύρηνη έκδοση;

Την ώρα που η MediaTek πήγε στους 10 πυρήνες με τον Helio X20, η Qualcomm ανακοίνωσε τη ναυαρχίδα της με 4 Kryo πυρήνες. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Qualcomm λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει στο πρώτο μισό του 2016 και μια οκταπύρηνη έκδοση μιας και η γενική αίσθηση που έχουν οι περισσότεροι είναι ότι όσο περισσότεροι είναι οι πυρήνες, τόσο το καλύτερο.

Ο τετραπύρηνος Snapdragon 820 με Kryo CPU είναι πιο ισχυρός από τον Snapdragon 810 και έχει 30% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση. Ωστόσο, σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή των smartphones, είναι λογικό ονόματα όπως Samsung, LG, Sony κλπ. να θέλουν οκταπύρηνο επεξεργαστή για να πείσουν πιο εύκολα τη μάζα των χρηστών.

Βεβαίως, ο αριθμός των πυρήνων δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση, όμως οι περισσότεροι καταναλωτές δεν θα ασχοληθούν με AnTuTu, Geekbench κλπ.

Να πούμε ότι οι πληροφορίες παραμένουν ακόμη ανεπιβεβαίωτες και δεν δόθηκαν χαρακτηριστικά γα την οκταπύρηνη έκδοση. Θα μπορούσαμε όμως να δούμε όπως και στο τετραπύρηνο Snapdragon 820, big.LITTLE αρχιτεκτονική.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 16:20

Σχόλια

  • Καλημέρα ο SNAPDRAGON 820 ειναι τετραπυρινος και θα βγει η εκδοση με 8πυρινο τα κινητα δεν πρεπει να εχουν ψυχττρα αμα χρονιζει παρα πολυ για να φτασει στις επιδοσεις του οκταπυρυνου 810 η ram ddr4 ειναι οικονομικι δεν καταναλωνει ενεργεια οπωτε μπορει κατι να γινει

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.