Ο Snapdragon 836 ίσως να μην κυκλοφορήσει ποτέ

snapdragon 836, Ο Snapdragon 836 ίσως να μην κυκλοφορήσει ποτέ

Η ναυαρχίδα της Qualcomm φέτος είναι ο Snapdragon 835, ο οποίος ήρθε να διαδεχτεί τον Snapdragon 820. Πέρσι ο Snapdragon 820 μπήκε σε συσκευές που κυκλοφόρησαν το πρώτο μισό του έτους, ενώ αργότερα ήρθε η ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση ως Snapdragon 821.

Το ερώτημα είναι αν θα κάνει το ίδιο και φέτος η Qualcomm και αν θα δούμε τον Snapdragon 836.

Ο Snapdragon 836 έχει ακουστεί εδώ και καιρό ως φήμη, αρχικά λεγόταν ότι το Samsung Galaxy Note 8 θα είναι το πρώτο μοντέλο με τη βελτιωμένη ναυαρχίδα της Qualcomm, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη μιας και ανακοινώθηκε με τον 835.

Επίσης και το Xiaomi Mi Mix 2 (ανακοινώνεται 11 Σεπτεμβρίου) είχε ακουστεί πολύ έντονα ότι θα έχει μέσα επεξεργαστή Snapdragon 836, αλλά πρόσφατα η ίδια η Qualcomm επιβεβαίωσε τον 835. Δυο ακόμη μοντέλα που περιμέναμε να φορούν Snapdragon 836, ήταν τα Pixel 2 και Pixel XL 2, από την Google.

Τελικά, οι νέες φήμες, που επικαλούνται εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή, λενε ότι η Qualcomm δεν έχει τον 836 υπό ανάπτυξη ούτε θα κυκλοφορήσει ποτέ.

Η επόμενη μεγάλη αναοίνωση της Qualcomm λογικά θα είναι ο Snapdragon 845, που φημολογείται ότι θα έρθει Ιανουάριο με το Samsung Galaxy S9.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.