Gear

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU που είναι έως και τρεις φορές ταχύτερη από τα υπάρχοντα μοντέλα PS5.

Ο YouTuber Moore’s Law is Dead ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε ένα έγγραφο τεχνικής επισκόπησης για το PS5 Pro, με την κωδική ονομασία Trinity, και ο Tom Henderson στο Insider Gaming αναφέρει ότι οι προδιαγραφές που διέρρευσαν είναι ακριβείς και η κονσόλα πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτήν τη στιγμή κατά την εορταστική περίοδο του 2024.

Τα screenshots από το τεχνικό έγγραφο περιλαμβάνουν αναφορά σε 67 teraflops υπολογισμών κινητής υποδιαστολής 16-bit, που αποδίδει περίπου 33,5 teraflops υπολογισμού απλής ακρίβειας. Αυτό φέρεται να λειτουργεί με 45 τοις εκατό βελτίωση της απόδοσης σε σχέση με το PS5. Το υπάρχον PS5 είναι μια κονσόλα 10,28 teraflop. Το PS5 Pro μπορεί επίσης να προσφέρει έως και 3 φορές την απόδοση ray tracing (“x4 σε ορισμένες περιπτώσεις”), αναφέρει ο Henderson.

Τα έγγραφα, τα οποία φέρεται να δημοσιεύτηκαν στην πύλη προγραμματιστών της ίδιας της Sony, αναφέρουν επίσης το PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Αυτό φημολογείται ότι χρησιμοποιεί το machine learning του PlayStation για αναβάθμιση εικόνας που είναι παρόμοια με το DLSS της Nvidia ή το FSR της AMD. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αναβάθμιση σε αναλύσεις 8K σε μελλοντικές εκδόσεις και θα βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης ray tracing του PS5 Pro.

Tο Moore’s Law is Dead δεν ήταν πάντα η πιο αξιόπιστη πηγή για leak κονσόλας, αλλά οι αναφορές του Henderson υποδηλώνουν ότι τα στούντιο της Sony δοκιμάζουν τα devkit PS5 Pro από τον Σεπτέμβριο, με τρίτα μέρη να έχουν πρόσβαση τον Ιανουάριο. Ο ίδιος ανέφερε προηγουμένως πέρυσι ότι σχεδιαζόταν ένα PS5 Pro με στόχο να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2024, επομένως το χρονοδιάγραμμα ταιριάζει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.