TDK, Εύκαμπτες και διαφανείς οθόνες OLED

Η Ιαπωνική εταιρεία TDK παρουσίασε δύο οθόνες τεχνολογίας OLED (μία έγχρωμη και μια μονόχρωμη) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι οθόνες αυτές είναι εύκπαμπτες και διαφανείς και μας βάζουν σε σκέψεις για το που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις μελλοντικές μας ηλεκτρονικές συσκευές! Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε και να μοιραστείτε μαζί μας το πως θα μπορούσε να είναι το μέλλον των gadget μας με παρόμοιες οθόνες;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Οκτωβρίου 2010 12:39

Σχόλια

  • Ηξερα οτι καποια μερα θα βγουν αυτες αλλα δεν πιστευα τοσο συντομα! wow!
    Τα χρωματα ομως αν στο μελλον βγαλουν τετοια κινητα θα ειναι εξισου καλα με τα αλλα οταν εχει μαλιστα και διαφανες οθονη;; δεν πιστευω να ειναι ετσι!

  • Εμενα προσωπικα μονο η πρωτη μου φαινεται καπως η μαλλον πολυ καλη! Φανταστειτε πανε πια οι επειπεδες οθονες τωρα εχουμε και καμπυλη και που ξερεις και στο μελλον μπορει να βγαλουν και οθονες υπολογιστη με καμπυλη!...
    Την μονοχρωμη τι να την κανεις; Ξαναργιναμε στις εποχες προ 1997;

  • Η σημαντική εξέλιξη είναι οι εύκαμπτες οθόνες κατά τη γνώμη μου. Οι διάφανες προσωπικά
    μου μοιάζουν περισσότερο εφετζίδικες αν και σίγουρα θα έχουν κάποιες εφαρμογές όπως στα παμπρίτζ των οχημάτων. Οι εύκαμπτες όμως, όταν φτάσουν στο σημείο να μπορούν να τυλίγονται και να ξετυλίγονται, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να κουβαλάμε μαζί μας συνεχώς έναν υπολογιστή με ελάχιστο όγκο. Θα είναι πραγματική επανάσταση και θα αλλάξουν τους υπολογιστές που ξέρουμε.

  • Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι απλά φοβερή! Και όχι μόνο αυτό. Οι ρυθμοί εξέλιξης αυξάνονται συνεχώς. Διάβασα ότι μέσα στην επόμενη 10ετία οι στάνταρ επεξεργαστές θα είναι 6πύρηνοι και 8πύρηνοι. Επίσης, οι υπολογιστές θα ανοίγουν όπως ανοίγουν τα φώτα στα σπίτια μας. Ακαριαία! Έχουν βρει ένα νέο είδος μνήμης που θα μπορεί να φορτώνει τα δεδομένα απίστευτα γρήγορα!

    Ίσως και τα τζάμια του σπιτού μας να είναι «οθόνες»! Αλλά κάπου διάβασα ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν φωτιστικά. Θα κολλάμε στα τζάμια είδικες πάρα πολύ λεπτές μεμβάνες που θα είναι αόρατες την ημέρα και τη νύχτα θα φωτίζουν τον χώρο. Απίστευτα πράγματα!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.