Τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης drones ετοιμάζει η FAA

0

FAA Drones Remote ID

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα εκδώσει ένα σύνολο κανόνων σχετικά με την απομακρυσμένη ταυτοποίηση των drones που πετούν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Τι ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και γιατί

Σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτό είναι το επόμενο βήμα προς την ασφαλή ένταξη των drones και έχει ως στόχο την προσφορά ενός είδους ψηφιακών “πινακίδων κυκλοφορίας” που θα βοηθούν στον εντοπισμό των περίπου 1,5 εκατομμυρίων drones που έχουν καταγραφεί από το κυβερνητικό σώμα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διαθέσει online το πρόχειρο του εγγράφου των κανόνων που θέλει να θεσπίσει, με στόχο να λάβει σχόλια από χειριστές drones, εταιρείες, και το προσωπικό ασφάλειας της αεροπορίας. Ενδεχομένως έχοντας σκοπό να τροποποιήσει αν παραστεί ανάγκη τους κανόνες αυτούς.

Τα drones γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Επιπλέον, όλο και περισσότερες εταιρείες, όπως η Amazon και η UPS, δοκιμάζουν ή εφαρμόζουν μεταφορές προϊόντων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Με δεδομένο όλα τα παραπάνω, είναι απόλυτα λογικό να γίνεται προσπάθεια θέσπισης κανόνων και χρήσης ειδικών τεχνολογιών εντοπισμού και ταυτοποίησης.

Οι κανόνες που θέλει να θεσπίσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποτελούν μία προσπάθεια αντιμετώπισης των μη ασφαλών πτήσεων σε εναέριους χώρους πάνω από γήπεδα και αεροδρόμια. Επιπλέον, έχουν ως στόχο να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα, έχει γίνει γνωστό ότι η DJI εξετάζει την πρόταση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει ότι έχει αναπτύξει εδώ και καιρό τη δική της τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης, την AeroScope, η οποία έχει ως στόχο την αποφυγή ατυχημάτων από χειριστές που πετούν τα drones τους σε περιοχές όπως αεροδρόμια, γήπεδα, και τα λοιπά.

Πηγή 1Πηγή 2Πηγή 3

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα