Τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης drones ετοιμάζει η FAA

drones, Τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης drones ετοιμάζει η FAA

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα εκδώσει ένα σύνολο κανόνων σχετικά με την απομακρυσμένη ταυτοποίηση των drones που πετούν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Τι ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και γιατί

Σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτό είναι το επόμενο βήμα προς την ασφαλή ένταξη των drones και έχει ως στόχο την προσφορά ενός είδους ψηφιακών “πινακίδων κυκλοφορίας” που θα βοηθούν στον εντοπισμό των περίπου 1,5 εκατομμυρίων drones που έχουν καταγραφεί από το κυβερνητικό σώμα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διαθέσει online το πρόχειρο του εγγράφου των κανόνων που θέλει να θεσπίσει, με στόχο να λάβει σχόλια από χειριστές drones, εταιρείες, και το προσωπικό ασφάλειας της αεροπορίας. Ενδεχομένως έχοντας σκοπό να τροποποιήσει αν παραστεί ανάγκη τους κανόνες αυτούς.

Τα drones γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Επιπλέον, όλο και περισσότερες εταιρείες, όπως η Amazon και η UPS, δοκιμάζουν ή εφαρμόζουν μεταφορές προϊόντων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Με δεδομένο όλα τα παραπάνω, είναι απόλυτα λογικό να γίνεται προσπάθεια θέσπισης κανόνων και χρήσης ειδικών τεχνολογιών εντοπισμού και ταυτοποίησης.

Οι κανόνες που θέλει να θεσπίσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποτελούν μία προσπάθεια αντιμετώπισης των μη ασφαλών πτήσεων σε εναέριους χώρους πάνω από γήπεδα και αεροδρόμια. Επιπλέον, έχουν ως στόχο να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα, έχει γίνει γνωστό ότι η DJI εξετάζει την πρόταση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει ότι έχει αναπτύξει εδώ και καιρό τη δική της τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης, την AeroScope, η οποία έχει ως στόχο την αποφυγή ατυχημάτων από χειριστές που πετούν τα drones τους σε περιοχές όπως αεροδρόμια, γήπεδα, και τα λοιπά.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.