Τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης drones ετοιμάζει η FAA

FAA Drones Remote ID

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα εκδώσει ένα σύνολο κανόνων σχετικά με την απομακρυσμένη ταυτοποίηση των drones που πετούν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Τι ετοιμάζει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και γιατί

Σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτό είναι το επόμενο βήμα προς την ασφαλή ένταξη των drones και έχει ως στόχο την προσφορά ενός είδους ψηφιακών “πινακίδων κυκλοφορίας” που θα βοηθούν στον εντοπισμό των περίπου 1,5 εκατομμυρίων drones που έχουν καταγραφεί από το κυβερνητικό σώμα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει διαθέσει online το πρόχειρο του εγγράφου των κανόνων που θέλει να θεσπίσει, με στόχο να λάβει σχόλια από χειριστές drones, εταιρείες, και το προσωπικό ασφάλειας της αεροπορίας. Ενδεχομένως έχοντας σκοπό να τροποποιήσει αν παραστεί ανάγκη τους κανόνες αυτούς.

Τα drones γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Επιπλέον, όλο και περισσότερες εταιρείες, όπως η Amazon και η UPS, δοκιμάζουν ή εφαρμόζουν μεταφορές προϊόντων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Με δεδομένο όλα τα παραπάνω, είναι απόλυτα λογικό να γίνεται προσπάθεια θέσπισης κανόνων και χρήσης ειδικών τεχνολογιών εντοπισμού και ταυτοποίησης.

Οι κανόνες που θέλει να θεσπίσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποτελούν μία προσπάθεια αντιμετώπισης των μη ασφαλών πτήσεων σε εναέριους χώρους πάνω από γήπεδα και αεροδρόμια. Επιπλέον, έχουν ως στόχο να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα, έχει γίνει γνωστό ότι η DJI εξετάζει την πρόταση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει ότι έχει αναπτύξει εδώ και καιρό τη δική της τεχνολογία απομακρυσμένης ταυτοποίησης, την AeroScope, η οποία έχει ως στόχο την αποφυγή ατυχημάτων από χειριστές που πετούν τα drones τους σε περιοχές όπως αεροδρόμια, γήπεδα, και τα λοιπά.

Πηγή 1Πηγή 2Πηγή 3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Realme

Realme Pad: Διέρρευσαν οι τιμές για την Ευρώπη

Σύμφωνα με μια διαρροή από έναν ευρωπαϊκό λιανοπωλητή, το Realme Pad θα κοστίζει στην Ευρώπη στα 239 ευρώ με 3 GB μνήμης RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου.

Gear MacBook Air

MacBook Air: Η Apple θα το παρουσιάσει το 2022 ίσως με άλλο όνομα

Φήμες θέλουν την Apple να εγκαταλείπει το Air από το επερχόμενο MacBook Air που θεωρείται δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί το 2022.

Gear MacBook Pro

Το νέο MacBook Pro έχει killer γραφικά σε σχέση με το προηγούμενο

Το M1 Max chip είναι πιο γρήγορο κατά 181% σε σχέση με το προηγούμενο MacBook Pro με οθόνη 16 ιντσών στον τομέα των γραφικών.

Gear DJI

DJI Ronin 4D: Κινηματογραφική κάμερα με σταθεροποίηση 4 αξόνων και 8K 75p

Η DJI παρουσίασε την πρόταση της για μία πλήρη κινηματογραφική κάμερα, την Ronin 4D με σταθεροποίηση 4 αξόνων, 8K 75p, LiDAR εστίαση και ασύρματη μετάδοση εικόνας.